Vállalatok

Megveszi a hazai Marché éttermeket a MOL

NRGreport | 2021.03.11. 18:00

A MOL megvásárolja a Marché International vállalatot, amely jelenleg kilenc éttermet működtet itthon töltőállomások mellett – számolt be az MTI a MOL Magyarország közleményéről.

A versenyhatósági engedélyek beszerzése már folyamatban van a vállalat közleménye szerint. A lépés illeszkedik a MOL nemrég bejelentett frissített 2030 stratégiájához, mely a fogyasztói szolgáltatások területén a vásárlók elsődleges választásává kíván válni magasan digitalizált fogyasztási cikk-kiskereskedőként és integrált, komplex mobilitási szolgáltatóként, jelentősen növelt bevétellel, eredménnyel és szabad cash flow-val.

A 2015-ben elindított Fresh Corner koncepció alapján a MOL a töltőállomásain nemcsak üzemanyagot, hanem egyéb kényelmi szolgáltatásokat is kínál, melynek köszönhetően a fogyasztói szolgáltatások üzletág 2020-ban rekord eredménnyel, 510 millió dollárral (156 milliárd forinttal) növelte a vállalatcsoport kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményét (EBITDA). A frissített stratégia szerint a cél 2025-ig 700 millió dollár EBITDA elérése.

 

Címlapkép forrása: Marché Mövenpick Magyarország

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.