Mobilitás

A British Airways korlátozás nélkül utaztatná a már beoltott embereket

NRGreport | 2021.03.15. 22:31

A British Airways új vezérigazgatója szerint a már beoltott embereknek korlátozás nélkül lenne szabad utazniuk, míg a be nem oltott utasok negatív COVID-19 tesztet felmutatva utazhatnának – ismertette az utazások újraindítására vonatkozó terveit a vezető.

Az Egyesült Királyság kormánya közölte, hogy május 17-e előtt még ne gondolkodjon senki üdülésen, és majd április 12-én lesz a bejelentés, hogy miként és mikor folytatódhat a nem üzleti célú utazás befelé az országba és kifelé.

A BA vezérigazgatójává tavaly októberben kinevezett Sean Doyle felszólította Nagy-Britanniát, hogy működjön együtt más kormányokkal annak érdekében, hogy az oltások és az egészségügyi alkalmazások megnyithassák végre az utazás lehetőségét, miután sok légitársaság a túlélésért küzd egy éve.

„Úgy gondolom, hogy a beoltott embereknek korlátozás nélkül lenne szabad már utazniuk. Akiket nem oltottak még be, azoknak pedig negatív vizsgálati eredményt kellene felmutatniuk az utazáshoz”- mondta.

Doyle szerint az oltások bevezetése erősíti az optimizmust, és a BA ezen már a nyáron visszatérne, ugyanakkor hozzátette, mindez attól is függ, hogy mit mondanak majd április 12-én.

Azt szeretné, ha a kormány támogatná azokat az egészségügyi alkalmazásokat, amelyek alkalmasak a negatív COVID-19 teszt eredményeinek és oltási állapotának ellenőrzésére.

Az alkalmazások kulcsfontosságúak lesznek a nagyobb tömegeű utazás kezelésének megkönnyítésében – nyilatkozta a szektor. A papírmunkát ellenőrző légitársaság személyzete számára 20 percet vesz igénybe egy utas ellenőrzése, ami nagyobb létszámú utas esetén már problémás lehet.

Nagy-Britannia jól halad az átoltottsággal: a felnőtt lakosság 44 százaléka, főként a 60 év felettiek már túl vannak az első oltáson.

A kormány szerint nem szabad indokolatlanul hátrányos helyzetbe hozni azokat sem, akiket még nem oltottak be.

Amellett, hogy Doyle azt állította, hogy „óriási kereslet mutatkozik” a repjegyek iránt, nem volt hajlandó ennél pontosabban megjósolni, milyen erős lehet a szezon.

A Ryanair a 2019-es utaslétszám 70 százalékában bízik már idén.

Az utazni vágyók azt várják, hogy a legtöbb európai légitársaság ezen a nyáron a rövidebb szabadidős útvonalakra összpontosít. Doyle megjegyezte, hogy Franciaország, Görögország, Portugália, Ciprus és Spanyolország is pozitívan nyilatkozott a brit nyaralók fogadásáról.

"A nyár folyamán már olyan új úti célokat vizsgálunk, amelyekre még nem repültünk, ezek között lesz távolabbi és közelebbi desztináció is” – mondta Doyle.

Fotó: pixabay

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.