Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Elérheti akár a 3000 dollárt is a Tesla árfolyama

NRGreport | 2021.03.21. 23:14

A Cathie Wood vezettte Ark Invest szerint a Tesla árfolyama 2025-re elérheti a 3000 dollárt. Az elektromos autógyártó öt éven belül megvalósíthatja az önvezetést. 

Ark arra számít, hogy a Tesla piaci kapitalizációja a legjobb esetben akár 4 billió dollárt is elérheti – derül ki egy pénteken publikált jegyzetből.

A befektetési alap 2025-re már 1500–4000 dollárral számol, medve- vagy bikapiactól függően.  

Tavaly az Ark Invest közölte, hogy 2024-re a társaság részvényei részvényenként 7000 dollárt, vagyis az öt az egyért részvényfelosztáshoz igazítva 1400 dollárt fognak elérni.

Amikor az Ark 2020. január 31-én közzétette előző jegyzetét, a Tesla részvényei a pénteki zárásig 400 százalékkal 654,87 dollárra emelkedtek.

Az Ark Invest azt valószínűsítette, hogy az elektromos autógyártó öt éven belül teljes mértékben meg tudja valósítani az automata vezetést.

"Robotaxi szolgáltatásának előfutáraként a Tesla először egy ember által vezérelt telekocsi (ride hailing) hálózatot indíthat el, amely rendkívül jövedelmező, visszatérő bevételi forrást biztosíthat a vállalat számára"

 magyarázta Ark.

A Tesla elektromos járműveinek árbevételét 234 és 367 milliárd dollár közé teszi az alap.

Mi a Tesla igazi sikere?

Korábbi elemzésünkben írtuk, hogy míg a nagy autógyártók a túlélésért küzdenek, addig az elemzők sokkal inkább a Tinderhez vagy Apple-höz mérik a vállalatot.

Mert a lényeg nem az eladott autók darabszámában van.

A Tesla szolgáltatási üzletága a következő évtized végére többet érhet, mint az összes autóeladás – jelentette ki a Morgan Stanley.

A bank becslése szerint az autopilóta szoftverek, a biztosítás, az energia és egyéb szolgáltatások adják a vállalat igazi jövedelemteremtő képességét.

 

Fotó: pixabay

 

 

 

 

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.