Vállalatok

A MOL 16 Lukoil-töltőállomást vásárolt Szlovákiában

NRGreport | 2021.03.24. 13:29

A MOL-csoport a Lukoil-töltőállomások felvásárlásával tovább erősíti jelenlétét Szlovákiában, és kibővíti a Fresh Corner koncepciót a jelenleg 254 töltőállomásból álló szlovák hálózatban – olvasható a MOL közleményében.

A MOL-csoport 2030+ stratégiájával összhangban, a MOL szlovák leányvállalata, a Slovnaft részvényügylet keretében megvásárolta a Normbenz Slovakia s.r.o. 100%-os tulajdonrészét a Normeston Group Cyprus Limitedtől, amely 16 szlovákiai Lukoil-töltőállomást foglal magában.

Mint arról már mi is beszámoltunk, a MOL március elején Magyarországon felvásárolta a Marché International AG kilenc, itthon Marché márkanév alatt üzemeltett étteremét. Ez a megállapodás, valamint a szlovákiai töltőállomások bővítése mind illeszkednek a vállalatcsoport „SHAPE TOMORROW” 2030+ frissített hosszú távú stratégiájába, amely külön hangsúlyt fektet a Fogyasztói Szolgáltatások fejlesztésére.

A gasztro és kényelmi szolgáltatások továbbfejlesztése, valamint a hálózat bővítése mind azt a célt szolgálják, hogy a MOL regionális vezetővé váljon az üzemanyag- és kiskereskedelem terén. Az újabb töltőállomások felvásárlása lehetőséget ad, hogy a vállalat erősítse jelenlétét Szlovákiában, és újabb helyszínekre terjessze ki a Fresh Corner koncepciót, prémium gasztro termékekkel és egyéb olyan szolgáltatásokkal, melyek jól kiegészítik az országban működő, jelenleg 254 töltőállomásból álló Slovnaft hálózatot.

A Fresh Corner koncepció 2015-ben indult, és ennek köszönhetően az úton lévő vásárlók a tankolás mellett egyéb kényelmi szolgáltatásokat is igénybe tudnak venni a töltőállomásokon. A láncnak jelenleg 955 üzlete van, és a koncepció nagyban hozzájárult a Fogyasztói Szolgáltatások szegmens 2020-as rekord eredményéhez – 510 millió USD-ral növelve a csoport EBITDA-ját.

 

Címlapkép forrása: Lukoil

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.