Innováció

Naprakész tetővel a környezetvédelemért: Red Dot Termékdizájn díjjal méltatták a Terrán Generon tetőcserepeit

NRGreport | 2021.04.19. 03:00

A hatvanöt éves múlttal rendelkező Red Dot Awards-ot a világ egyik legtekintélyesebb dizájn- és formatervezési díjaként tartják számon. Idén termékdizájn kategóriában 60 országból érkeztek pályázatok, a nemzetközi zsűri pedig ezúttal három magyar innovációt is díjazott: a Terrán Generon napelemes tetőcserepét, a 878co. intelligens vitorlásruháját és a NaBi Solo szenzorát.

Van még új a nap alatt

A Terrán Generon prémium minőségű és megbízható tetőcserepeinek a különlegessége abban rejlik, hogy a napcellákat speciális módon integrálják az egyes tetőcserepekre, így azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos betoncserepekével, mégis stílusosabbak és egyben tetőfedés szempontjából biztonságosabbak is, mint a hagyományos napelem panelek. Mindezt sikerült úgy kivitelezniük, hogy a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított.

A fejlesztés célja egy esztétikus, környezetbarát, kompromisszumok nélküli, energiatermelő tetőrendszer megalkotása volt.

Forrás: terran-generon.hu

Okos szenzor és intelligens vitorlásruha

Szintén díjazták a General Mechatronics Kft. NaBi Solo szenzorát is, mely valós időben rögzíti a tárgyak helyadatát, hőmérsékletét és mozgását, ezáltal egy teljesen automatizált, beavatkozást nem igénylő és hosszú éveken át működő logisztikát, értékmegőrzést és hőmérséklet-monitorozást lehet vele megvalósítani.

A harmadik magyar elismert innováció pedig  a 878co. újgenerációs, prémium vitorlásruházata: a világ első magyar tervezésű, gyártású és fejlesztésű intelligens vitorlásruhája grafénból, a Nobel-díjas csodaanyagból készül.

Forrás: 878co.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.