Mobilitás

Ringbe száll a Mercedes a Teslával: luxus elektromosautót dob piacra a német autógyár

NRGreport | 2021.04.19. 08:10

A Daimler AG csütörtökön egy Mercedes-Benz luxus-szedán akkumulátoros verzióját mutatta be. A német autógyártók felveszik a kesztyűt végre a Tesla elektromos autóival szemben.

Az EQS az első Mercedes-Benz jármű, amit eleve elektromos autóként is terveztek, nem pedig belső égésű jármű alkatrészeiből alakították át.

Hasonlóan a többi autógyárhoz, akik szintén előszeretettel használnak nagy képernyőket az autók belsejében, az EQS-ben is érintőképernyős panel fut végig az autó teljes elülső részén a hagyományos műszerfal helyett.

Az EQS a 110 000 dolláros áron futó zászlóshajó, a S-osztályú szedán testvére. Mindkét modell ugyanazt a felső piaci szegmenst célozza meg, de hogy az EQS-ért mennyit fog kérni a Mercedes, ezt egyelőre nem árulta el.

A Daimler szerint a jármű teljes töltéssel 770 kilométert fog megtenni az Európai Uniós szabvány szerint. A vállalat egy éves ingyenes töltést kínál a nagy autógyártók által telepített Ionity-n keresztül.

A német autógyártók lassabban haladtak a teljesen elektromos modellek kifejlesztésével, viszont az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások és a kaliforniai székhelyű Tesla eladásai végül arra ösztönözte őket, hogy kapják össze magukat. A Volkswagen tavaly 422 000 elektromos járművet adott el és fejlesztette ki az ID.3-at, amely reméli, hogy megnyeri vele a tömeges vásárlókat, míg a Porsche részlege a Taycan sportautóval jelent meg. A BMW az iX3 elektromos terepjárót dobta piacra.

A Mercedes EQS-t már idén évvégén élvezhetik a vásárlók.

Fotó: Mercedes

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.