Mobilitás

Jó hír az olajiparnak, hogy nem múlik a benzin aranykorszaka, továbbra is a nagy autókat szeretjük és kerüljük a tömegközlekedést

NRGreport | 2021.04.30. 08:48

Bár folyamatosan emelkedik az átoltottsági ráta világszerte, úgy tűnik, hogy az emberek továbbra is óvakodnak a tömegközlekedéstől, és a személygépkocsik mellett döntenek, mindez tovább növeli a nyersolaj iránti keresletet – a fémekkel együtt.

A személyautók mindenütt a nagy visszatérők, Tel-Avivtól Bukarestig, ez derül ki a TomTom műholdas navigációs készülék-gyártó adataiból.

A gépkocsik értékesítése Európában 63 százalékkal, a múlt hónapban 1,39 millióra emelkedett, ami nemcsak a tavalyi évhez képest számít magasnak, amikor a kézmosók és a WC-papír kivételével minden eladás visszaesett. A márciusi regisztrációs szám volt a legmagasabb havi autóeladási adat 2019 júniusa óta. Magyarország e tekintetben nem áll rosszul: az alternatív hajtású autók beszerzési arányában élen jártunk a tavalyi negyedévben.

Az autóeladások az első negyedévben kétszámjegyű mértékben emelkedtek. Az elektromos autók – beleértve a plug-in hibrideket is – növekedtek igazán erőteljesen, de a teljes negyedéves értékesítésnek így is csupán 15 százalékát tették ki.

Ez azt jelenti, hogy sok vezető továbbra is a benzinüzemű autókat részesítik – ez elég jó hír az olajipar számára.

Ez kevésbé jó hír a városban lakók számára. Az autók visszatérése miatt továbbra is számítani lehet a nagyobb forgalmi dugókra, zsúfoltabb városokra, és hosszabb ingázást jelent mindez azok számára, akik továbbra is irodából fognak dolgozni.

Mindez elképzelhető, hogy megváltozhat hosszabb távon, mivel a kormányok a benzinautók tilalmát fontolgatják. Egyelőre azonban a benzin továbbra is aranykorszakban van.

 

fotó: pixabay

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.