Trading

Míg az amerikai gazdaság megindult, India csökkentette a finomítói kapacitást és importot, így továbbra is 65 dolláros olajárra számít az EIA

NRGreport | 2021.05.12. 15:29

India legnagyobb állami kőolajfinomítói csökkentik a feldolgozási kapacitást és a nyersolajimportot, mivel a COVID-19 járvány következtében az üzemanyag-fogyasztás drasztikusan lecsökkent, ami áru-többletet okozott az üzemekben.

Az Indian Oil Corp (IOC.NS), az ország legnagyobb finomítója a feldolgozási kapacitás 85–88% -ára csökkentette a feldolgozás mértékét, közölte a vállalat, majd hozzátette, hogy a feldolgozás mértéke tovább csökkenhet Gujaratban, Mathurában és a Panipatban található üzemeikben, a bitumen és a kén tárolásával kapcsolatos problémák miatt. Pedig az IOC olajfinomítói még a teljes működési kapacitás 95%-án működtek április végén.

"Nem számítunk arra, hogy finomítói kapacitást a tavalyi 65% -70%-os szintre lecsökken, mivel továbbra is folyik nemzetközi árukereskedelem és a gazdaság működik" – közölte a vállalat.

India több államában is kijárási tilalmat rendeltek el, mivel az új Covid esetek száma hétnapos átlagban rekordmagasságú volt. Ennek ellenére India kormánya, a világ harmadik legnagyobb olajimportőre és -fogyasztója nem rendelt el teljes, az ország minden államára kiterjedő, egységes kijárási tilalmat. Minden estre biztató, hogy a koronavírus-válság kedden, már az enyhülés jeleit mutatta Indiában.

fotó: twitter

Az állami tulajdonban lévő Bharat Petroleum Corp (BPCL.NS) májusban egy millió hordóval csökkentette nyersolaj importját, és júniusban kétmillió hordóval csökkenti a vállalat beszámolója szerint.

M.K. Surana, a Hindustan Petroleum Corp (HPCL.NS) elnöke szerint, India üzemanyag-fogyasztása májusban várhatóan 5% -kal csökken az áprilishoz képest. Az autóúti közlekedésre és az ipari termelésre gyakorolt hatás idén nem olyan súlyos, mint tavaly.

"Ezúttal nincs teljes kijárási tilalom, mint legutóbb. Az áprilisi olajeladások a márciusi eladások körülbelül 90% -át tették ki és arra számítunk, hogy a májusi érték körülbelül 5% -kal lehet alacsonyabb, mint az áprilisi eladásoké."

A tárolási problémák enyhítése érdekében India exportálhatna dízelt, amely a helyi finomítók kibocsátásának 40% -át adja – nyilatkozta a BPCL. Ezzel kapcsolatban, azonban nem adtak azonnali választ a vállalatok.

Az Egyesült Államokban már aktívabb az élet, jól halad az ország az oltási programmal és megindult a gazdaság is. A Brent áprilisi átlagára, hasonlóan márciushoz, 65 dollár volt. Az EIA arra számít, hogy szintén 65 dollár körül lesz az ár 2021 második negyedévben is.

Korábbi cikkünkben is arról írtunk, hogy nem töri át egyelőre a 70 dolláros támaszt az olaj ára. Európa olajvállalatai is túl vannak már a világjárvány okozta sokkon lelkileg.

  NRGreport
Címkék
#Brent   #covid-19   #dízel   #eia   #India   #kőolaj   #lezárások   #olajár   #olajfinomító  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.