Vállalatok

Két új Lukoil-töltőállomással bővült az M1-es autópálya

NRGreport | 2021.05.13. 03:00

A korábban a MOL által üzemeltetett kútpáron a Lukoil az elmúlt hetekben jelentős átalakításokat és teljes felújítást végzett, így az autósokat mostantól mindkét oldalon DESPAR-élelmiszerüzletekkel, a Piknik Bistro-k gyorséttermi kínálatával, Dallmayr-kávékkal és prémium TOP Extra üzemanyagokkal várják.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a mostani M1-es autópálya zsámbéki pihenőhelyénél található kutak átvételével a Normbenz Magyarország Kft. kezelésében álló hazai Lukoil-töltőállomások száma elérte a 79-et. Az új kútpár kedvező elhelyezkedése révén a Győr, Sopron vagy Ausztria irányába utazók, illetve az innen Budapestre érkezők is igénybe vehetik a Lukoil szolgáltatásait.

A magyarországi kúthálózatok közül autópálya menti töltőállomáson elsőként a Normbenz Magyarország nyitott széles választékkal rendelkező élelmiszerüzleteket 2018-ban, az M7-es tárnoki szakaszán. Ez a koncepció olyan sikeresnek bizonyult, hogy az M1 zsámbéki pihenőhelyénél is egy DESPAR-élelmiszerüzletekkel bővített kútpárt alakítottak ki. A tankolás és a bevásárlás összekapcsolása révén ez hasznos lehetőséget jelent a főváros és az agglomeráció között ingázók számára. Mindkét töltőállomáshoz tartozik emellett egy-egy Piknik Bistro gyorsétterem is, ahol változatos hideg- és melegételkínálat, helyben sütött péksütemények, valamint a Dallmayr világszerte népszerű kávéi szolgálják az autósok feltöltődését.

A társaság kúthálózata bővítése mellett folyamatosan dolgozik a meglévő töltőállomások kínálatának fejlesztésén. Ennek keretében 2020. január 1. óta összesen 12 db új DESPAR-élelmiszerüzletet nyitottak meg, amelyek száma így mostanra országszerte 40-re nőtt. Folytatódott továbbá az elektromos gyorstöltők telepítése: az elmúlt időszakban Kecskeméten, Mezőkövesden és Celldömölkön is elérhetővé vált a töltési lehetőség a villanyautósok számára a már meglévő, M3 Jakabpuszta észak és dél, illetve Miskolc töltőpontok mellett. Ugyanakkor mivel az áram továbbra sem tárolható az igények szerint, és a töltések a leggyorsabb berendezéssel is időigényesek, így a nagyon kis fogyasztású, nagyon erős és hosszú életű motorok fejlesztési potenciáljával változatlanul kalkulálnak.

 

Címlapkép forrása: Lukoil

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.