Mobilitás

Meglepte a piacot a Honda, profittal zárta az első negyedévet

NRGreport | 2021.05.14. 13:56

A Honda január-márciusban 213 milliárd jen (2 milliárd dollár) nyereséget könyvelt el a pandémia elhúzódó hatása ellenére. Bejöttek a költségcsökkentési akciók.

A pénteken közzétett negyedéves árbevétel közel 5% -kal, 3,6 billió jenre (33 milliárd dollárra) nőtt 2021 első negyedévében.

A tokiói székhelyű Honda nyeresége a márciusban véget ért pénzügyi évben 657,4 milliárd jen (6 milliárd dollár) volt, ami 44% -kal magasabb az előző pénzügyi évinél.

Az éves árbevétel ugyan közel 12% -kal 13,2 billió jenre (121 milliárd dollárra) csökkent, viszont a költségcsökkentések megsegítették az eredményt: az eredmények jobbak lettek, mint a Honda belső előrejelzései.

A vállalat szerint az elmúlt negyedévben Ázsiában nőtt a járműértékesítés, míg az Egyesült Államokban és Európában csökkent. A motorkerékpár-értékesítés Ázsiában is fellendült.

"A COVID-19 világjárvány miatt még mindig sok a bizonytalanság. Az oltási erőfeszítések előrehaladtával a globális autópiacok azonban várhatóan helyreállnak" mondta el az újságíróknak a Honda üzemeltetési vezetője, Seiji Kuraishi.

Elismerte többek között azt is, hogy a Honda néhány gyártását befolyásolja a félvezetőhiány.

Japánban a járvány kihatott a munkavállalók ingázására, és világszerte néhány kereskedőnek pandémiás óvintézkedésként le kellett állítania, le kellett rövidítenie az órákat vagy csökkentenie kellett a szolgáltatásokat.

A Honda 2022 márciusáig 590 milliárd jen (5,4 milliárd dollár) nyereséget prognosztizált a pénzügyi évre, ami 10% -os csökkenést jelent az előző évinél.

A japán autógyártók közül a Toyota Motor Corp. is beszámolt január-márciusi fellendülésről, nyeresége több mint kétszeresére, 777 milliárd jenre (7 milliárd dollárra) nőtt.

fotó: Honda

A Nissan Motor Co., amelynek márkája egykori sztárvezető, Carlos Ghosn részvételével kialakult botrány miatt szenvedett el, csökkenti veszteségeit, de arra számít, hogy a pénzügyi évben 2022 márciusáig mínuszban marad.

A legtisztább weboldal kategóriában nemrég a Honda szerezte meg a vezető helyet.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.