Trading

Már 80 dolláros olajárral számol a Goldman Sachs

NRGreport | 2021.05.24. 22:05

A Goldman Sachs szerint az olaj ára hordónként 80 dollárra emelkedik az idei negyedik negyedévben. Az amerikai befektetési bank és pénzügyi szolgáltató azzal érvel, hogy a piac alábecsülte a kereslet fellendülését még az iráni kínálat esetleges újrakezdése mellett is.

Az oltásoknak köszönhető keresletnövekedés miatt tartani fogja magát a magas olajár – áll a bank vasárnapi feljegyzésében.

"Még ha figyelembe is vesszük az iráni export júliusban történő újraindulását, a negyedik negyedévre a Brent árai így is elérhetik a 80 dolláros határt."

Az olaj ára a múlt héten esett, miután Irán elnöke, Hasszan Rouhani azt mondta, hogy az Egyesült Államok kész feloldani a teheráni olaj-, bank- és hajózási szektor szankcióit.

A Goldman Sachs szerint a fejlett piacokon fellépő kereslet magához térése ellensúlyozná a koronavírus által megtépázott fogyasztást.

A globális kereslet az év végéig napi 4,6 millió hordóval nőhet, és a következő 3 hónapban lehet a leginkább nyereségre számítani.

"A mobilitás gyorsan növekszik az Egyesült Államokban és Európában, mivel az oltások felgyorsulnak és a lezárások feloldódnak, az árufuvarozás és az ipari tevékenység is fellendül"

áll a jegyzetben.

A bank azt is elvárja, hogy az OPEC + fogja vissza a termelés növekedését 2021 második felében két hónapig, hogy ellensúlyozni tudják az iráni termelés esetleges felgyorsulását és annak hatását.

Az olaj ára egyelőre nem töri át a 70 dollárt, a mai napon a Brent hordónkénti ára 66 dollár.

Tavaly évvégén a Goldman Sachs évi átlag 65 dollárt prognosztizált.

 

 

  NRGreport
Címkék
#Brent   #fosszilis   #Goldman Sachs   #mobilitás   #olajár   #OPEC+  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.