NRGreport
Menü

Ha nincs napfény, akkor is működik a legújabb otthoni napelemes energiatároló

Rezsi | NRGreport | 2021-05-26 15:24

A Huawei új napelemes háztartási energiatároló rendszerével akár teljes mértékben, hálózati áram felvétele nélkül is fedezhető egy átlagos családi ház energiaszükséglete – olvasható a Huawei közleményében.

A nap bármely szakaszában felhasználható zöld energia

A napelemes rendszerek következő nagy dobását az olyan energiatároló rendszerek jelenthetik, amelyek akár teljes mértékben lehetővé teszik a háztartások számára az önfenntartó energiaellátást. A Huawei új megoldásának a lényege, hogy a napközben megtermelt, de fel nem használt energiát a rendszer nem a hálózatba táplálja vissza, hanem egy külső akkumulátorba, így az akár éjszaka is rendelkezésre áll. A Huawei meglátása szerint ez Magyarországon kifejezetten előnyös lehet azok számára, akik Otthonfelújítási támogatásból szeretnének napelemes rendszert kiépíteni, de már nem férnek be az úgynevezett szaldós elszámolási rendszerbe, mert a hálózathasználati szerződésüket 2021. július 1-je után kötik meg az áramszolgáltatóval.  Továbbá azoknak is jó alternatíva lesz, akik 2024 után úgynevezett bruttó elszámolásra állnak át, és a napelemek által megtermelt energiatöbbletet nem éri majd meg „eladniuk” az áramszolgáltatónak.

A napelemek által megtermelt energiát a rendszer elsőként felhasználja, és az akkumulátorokat csak akkor tölti, ha többletenergia áll rendelkezésre. Ha az akkumulátorok is teljesen feltöltődtek a felesleget csak akkor táplálja vissza a hálózatba.

Ez a házi akkumulátor beépített energiaoptimalizálókkal is rendelkezik, és az energiaáramlás is nyomon követhető a Huawei FusionSolar mobiltelefonos alkalmazással – mondta Bouke van der Weerdt, a Huawei megoldásmenedzsere.

 

Címlapkép forrása: Pixabay

NRGreport | Forrás: Huawei