NRGreport
Menü

2024-re elektromos robottaxik bevezetését tervezik Zágrábban

Mobilitás | NRGreport | 2021-05-28 15:56

A horvát technológiai és elektromos autókat gyártó Rimac Automobili cég 450 millió euró értékű városi mobilitási ökoszisztéma projektet indított. Az első fázis egy mobilitási központ kiépítését tervezi, a nagy garázs és az e-töltőkkel ellátott létesítmény mellett egy városi teret és parkot is létrehoznának, hogy erősítsék a mobilitási központ közösségi szerepét.

A Rimac Automobili pályázatot hirdetett a mobilitási központ építészeti megoldásaira. A központ 2022 végére épülne meg, a helyi média szerint a robottaxi szolgáltatás várhatóan 2024-re válik elérhetővé Zágrábban.

A zágrábi robottaxi-szolgáltatás 2024-re válhat működőképessé

A Rimac Automobili egy új városi mobilitási ökoszisztémát fejleszt, amely egy ötös szintű autonómiával rendelkező elektromos járművön alapul. A tervek alapján az új mobilitási központban egy teljes gépjármű-karbantartási infrastruktúrát is kiépítenek.

A mobilitási központban a lakosok megismerkedhetnek az új technológiákkal

Zágráb lesz az egyik első olyan város a világon, ahol elérhető lesz a robottaxi szolgáltatás - autonóm elektromos taxik használata egy applikáción keresztül - írja a Jutarnji list.

A mobilitási központ a horvát fővárosban, a Stjepan Radić diákkollégium közelében épül fel és két célja lesz: az egyik a lakók új technológiákkal való megismertetése szakértőkkel folytatott beszélgetéseken keresztül, a másik pedig az elektromos taxik töltése, parkolása és karbantartása.

 

Címlapkép forrása: Pixabay

NRGreport | Forrás: Balkan Green Energy News