Vállalatok

Arculatot és nevet is váltott a Total, hogy demonstrálja stratégiai átalakulását és valóban megújuló legyen

NRGreport | 2021.05.31. 08:25

A Total hivatalosan megváltoztatta nevét TotalEnergies-re, hogy jobban tükrözze nettó zéró ambícióit. A francia energiavállalat részvényesei szinte egyhangúlag hagyták jóvá az év elején javasolt márkanevet.

Ezzel a lépéssel a párizsi székhelyű cég egy szélesebb energetikai vállalattá alakuló „stratégiai átalakulást” demonstrál és a vizuális megjelenés megújításán túl a nevének megváltoztatásával is erősíten kívánja az új identitást.

Patrick Pouyanné, a TotalEnergies elnöke és vezérigazgatója beszédében, mi más, mint az éghajlati kihívások és fenntartható fejlődés álltak a középpontban. Most már az új név és identitás testesíti meg azt a pályát, amelyet a vállalat kitűzött magának és 2050-re a nettó zérót célozza meg.

fotó: TotalEnergies   

Amikor februárban javaslatot tettek a névváltoztatásra, Pouyanne „történelmi” lépésnek nevezte, és már akkor nagy tervekkel láttak neki az energiaportfolió átalakításnak. Tavaly a cég háromlépcsős tervet dolgozott ki, amelynek célja, hogy az ügyfelek által használt energiatermékek kibocsátását 60%-kal csökkentse.

Többek között a TotalEnergies alacsony szén-dioxid-kibocsátású portfóliójához tartozik a Seagreen tengeri szélerőműparkban való 50%-os részesedés, amely Skócia legnagyobb szélerőműve lesz, és amely Angus partjainál épül.

A francia Total 2021 első három hónapjában 3 milliárd dolláros általános nyereséget jelentett, ami 69 százalékkal több, mint tavaly, és 9 százalékkal meghaladja a 2019-es első negyedévét is.

Nem a Total az első cég, amely az éghajlatváltozás által inspirált új márkanévre váltott: a Statoil 2018-ban változtatta meg a nevét Equinorra.

 

 

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.