Fenntarthatóság

Környezetvédelmi világnap: a közös cselekvés és a fenntarthatóság kéz a kézben jár

NRGreport | 2021.06.05. 14:00

A Dunamenti Erőmű és a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat jótékonysági akciójának keretében több mint 100 önkéntes 141 bokrot és 70 fát ültetett el Százhalombatta 9 oktatási intézményében a környezetvédelem világnapja alkalmából.

A június 5-ei jótékonysági akció a helyi közösségek összefogásának eredménye: a környezetvédelmi világnapon ennek köszönhetően valósult meg a Dunamenti Erőmű önkéntes dolgozóinak, a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat tagjainak, valamint a helyi oktatási intézményeket képviselő szülőknek és nevelőknek, továbbá a százhalombattai nyugdíjas klub tagjainak közös akciója. Közleményükben emlékeztetnek: a környezetvédelem és a fenntartható jövő csak akkor valósulhat meg, ha az egymás mellett élők összefognak, és együtt cselekednek is.

A közös faültetés kézzelfoghatóvá teszi a zöld szemléletet, és mások figyelmét is felhívja arra, mennyire fontos törődni a minket körülölelő világgal. Nagyon jó látni, hogy egyre többen vagyunk, akik életformaként tekintenek a fenntarthatóságra – mondta el Tápai Mónika, a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat társalapítója és elnöke.

Fenntarthatóság és innováció kéz a kézben

A világnap kapcsán Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű vezérigazgatója elmondta:

Az elkövetkező évtized meghatározó lehet a vállalatok és az iparágak hosszú távú fennmaradása szempontjából. Különösen a nagy szervezetek nehezen tudnak alkalmazkodni az olyan új körülményekhez, mint a fenntarthatóság követelménye. Hiszen a példa nélküli kihívásokhoz példátlan szintű tervezésre, együttműködésre és alkalmazkodásra van szükség. A fenntarthatóság határozza meg a mi üzleti gondolkodásunkat is, úgy az operatív működésünk, mint a közvetlen környezetünk alakítása szempontjából. Ezért fontos számunkra, hogy a szomszédainkkal, a helyben élőkkel együtt cselekedjünk.

Az erőmű fenntartható, innovatív üzleti szemléletét jól példázza többek között az is, hogy a MET Csoport és a Dunamenti Erőmű, valamint a Navitasoft jelenleg egy közös K+F projekt keretében vizsgálja azt, milyen alternatív lehetőségei vannak a megújuló energiaforrások hasznosításának, illetve hogyan lehet optimálisan automatizált algoritmusok segítségével kiegyenlíteni az időjárásfüggő termelésingadozást.

 

Fotó forrása: Dunamenti Erőmű

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.