Mobilitás

Itt az újabb e-mobilitási pályázat: elektromos kerékpárok vásárlásra lehet támogatást igényelni

NRGreport | 2021.06.08. 03:00

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a hetedik fordulója nyílt meg hétfőn – adta hírül az MTI az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) bejelentését.

Könnyebb a pályázás

Az egymilliárd forintos keretösszegű pályázat következő szakasza június 7-én, hétfőn reggel 8 órakor nyílt meg. A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, ez pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forintot jelent, nyomatékszenzoros kerékpároknál pedig legfeljebb 150 ezer forintot. Idén tavasztól egyszerűsödött a pályázati elszámolások folyamata, így már nem szükséges benyújtani és megkötni sem az adásvételi szerződést. Csökkentek az adminisztrációs terhek is, ezzel jelentősen rövidült az ügyintézés ideje, felgyorsítva a támogatások kifizetését. A pályázat részleteiről az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján érhető el bővebb tájékoztatás. A dokumentumokat ebben a fordulóban június 11-én éjfélig lehet benyújtani.

2021. június 14-én pedig elindul a pályázási lehetőség új, tisztán elektromos személygépkocsik megvásárlására, valamint lízing keretében elektromos gépjárművek beszerzésének támogatására is, 3 milliárd forintos keretösszeggel. A pályázás első szakaszában július 2-ig, vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lesz lehetőség beadni a pályázatokat.

E-mobilitással a zöldebb környezetért

A most bejelentett pályázatok részei a Klíma- és természetvédelmi akciótervnek, mely szorosam illeszkedik az Európai Unió által megszabott 2030-as határidőhöz, ameddig legalább 55 százalékkal kell csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest.

 

Címlapkép forrása: Pixabay

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.