Vállalatok

A Shell-nél folytatja karrierjét Varró László, a Nemzetközi Energiaügynökség vezető közgazdásza

NRGreport | 2021.06.10. 12:00

A Royal Dutch Shell csapatához csatlakozik Varró László, a Nemzetközi Energiaügynökség vezető közgazdásza, a Scenarios csapat vezetőjeként – írja a Bloomberg. Varró László Jeremy Bentham helyére lép, aki 41 éves pályafutás után nyugdíjba vonul.

A Shell Scenarios csapata hosszú távú előrejelzéseket készít a legkülönfélébb területeken, többek között a közgazdaságtan, a politika, az energiaelemzés, a klímapolitika, a társadalmi-kulturális változások és a versenyképes intelligencia területén. A csapat munkája segít a jövő lehetséges verzióinak feltárásában azáltal, hogy azonosítja a mozgatórugókat, a bizonytalanságokat, az előnyöket és a hátrányokat, valamint feltárja a lehetséges kérdéseket, problémákat és azok következményeit. 

fotó: IEA

Varró László 2011 márciusában csatlakozott Nemzetközi Energiaügynökséghez (IEA) mint gáz- és árampiacokért felelős igazgató. 2016 óta pedig vezető közgazdászként az IEA valamennyi igazgatóját és csapatát támogatta abban, hogy az ügynökség munkája során következetesen szem előtt tartsa az energiagazdaságtani és elemzési szempontokat. (Az ügynökség vezető közgazdászaként Fatih Birolt váltotta, aki az IEA ügyvezető igazgatói posztját vette át.)

Varró a Nemzetközi Energiaügynökség előtt a MOL–csoport vezető közgazdásza, 2008-tól pedig a stratégiai-fejlesztési igazgatója volt.  2000 és 2005 között a Magyar Energia Hivatal árszabályozási vezetőjeként fő projektjei közé tartozott a hálózati árszabályozás meghatározása, valamint a liberalizált piacmodell fejlesztése.

 

Fotó forrása: IEA

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.