Vállalatok

Spanyol gyökerű cég ad újabb löketet a hazai energiapiacnak

NRGreport | 2021.06.10. 03:00

Az E.ON Energiakereskedelmi Kft. 2021. július 1-től Audax Renewables Kft-ként folytatja tevékenységét, ezzel pedig lezárult a 22 ezer vállalati és önkormányzati ügyfelet magába foglaló versenypiaci ügyfélportfólió átvétele. Egy sajtóesemény keretében mutatkozott be az Európa kilenc országában jelen levő Audax Renovables S.A., és már a magyarországi terjeszkedési terveiről is beszámolt.

Francesco Calabretta, az Audax Renovables S.A. országmenedzsere a sajtóeseményen elmondta, az Audax hosszú távon világszerte arra törekszik, hogy olyan villamos áramot értékesítsen, ami megújuló energiából származik, Spanyolországban ezt már 100%-ban teljesítették is. A cég az egy éves tervei között a 30%-os növekedést tűzte ki célul maga elé, a Magyarországra való belépésüket a kedvező növekedési potenciál indokolta, hiszen a villamos áram értékesítése mellett már tárgyalásokat folytatnak egy magyarországi gázkereskedő cég megvásárlásáról is, illetve a megújuló energiaszektorba való befektetések lehetőségeit is vizsgálják. 2022-re céljaik között szerepel, hogy kombinált áram- és gázszolgáltatási szerződésekkel egyaránt jelen legyenek a versenypiacon.

„Mind az energiaiparban zajló technológiai változások, mind a piaci környezetben tapasztalható, sosem látott turbulencia kérdések sorát szüli az ügyfelekben, melyekre joggal várnak magyarázatot, és azon túlmenően olyan javaslatot is, mellyel kényelmüket, versenyképességüket, biztonságukat növelhetik, nem utolsó sorban a természeti értékek megőrzésének figyelembevételével” – tette hozzá Fejes Tibor az Audax Renewables Kft. ügyvezető igazgatója.

A versenypiacon villamosáramot vételező közületi és önkormányzati ügyfelek kiszolgálása az elmúlt években a magyar energiapiac egyik legaktívabb szegmensévé vált. Az energiahatékonysági beruházásokra ezek az ügyfelek a leginkább nyitottak, hiszen a fejlesztések révén fogyasztásuk, gazdálkodási mutatóik, karbonlábnyomuk és működésük egyéb paraméterei is kedvezőbben alakulhatnak. Ráadásul ezeknek az ügyfeleknek van kézzelfogható és fizetőképességgel is párosuló igényük az energiahatékonysági fejlesztéseket zöldenergiás megoldásokkal véghez vinni, ezen a területen pedig az Audax óriási nemzetközi tapasztalattal bír.

 Audax Renovables

Az Audax története Spanyolországból indul, mára kilenc európai országban vannak jelen. 2020-ban léptek be hivatalosan a magyarországi piacra, 2021. július 1-től pedig az Audax Renewables Kft.-vel áll szerződésben 2000 közigazgatási ügyfél, 3000 nagyvállalat és 17 000 kis- és középvállalat, ezzel a magyar versenypiaci villamosenergia-kiskereskedelemben a piac 25%-át ők látják el.

A cég portfólióját két erős komponens biztosítja: az egyik ezek közül a megújuló energia, azon belül is a telepített nap- és szélerőművek. Ezek összkapacitása mára eléri a 2500MW-ot, és Európán túl Panamában is jelenlétet biztosít számukra. A másik pedig maga az energiakereskedelem: elsősorban Spanyolországban, Olaszországban, Hollandiában, összesen 575 ezer vételezési helyet ellátva, több mint 1 millió eurós konszolidált árbevételt tudtak felmutatni 2020-ban.

Címlapkép forrása: audaxrenewables.hu

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.