Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

Beszólt egy olajcég a North Face ruházati márkának

NRGreport | 2021.06.13. 22:03

Köszönjük, North Face! szlogennel, PR kampányban támadta vissza a túraruházatot gyártó világmárkát egy amerikai olajcég a közösségi médiában, amiért az nem volt hajlandó fellogózni termékeit egy olajtársaság megrendelésére.

Hipokritának nevezte a Liberty Oilfield Services a kaliforniai székhelyű The North Face ruházati termékeket gyártó márkát, hiszen az konkrétan is fosszilis üzemanyagokra támaszkodva gyárt számos szintetikus ruházati termékét, miközben tavaly nem volt hajlandó fellogózni kabátokat az Innovex Downhole Solutions olajtársaság számára.

Chris Wright, a Liberty vezérigazgatója videóban mondja el, hogy a North Face termékeinek -legyen az kabát, hátizsák, túranadrágok, ingek, cipők, sapkák – mind-mind olajipari termékekből készülnek. Pont ezért találja furcsának és elfogadhatatlannak ezt a fajta "betámadását" az olajiparnak.

"A North Face nemcsak egyik nagyvevője az olaj- és gáziparnak, hanem még abban is partner, hogy az outdoor tevékenységek oly sokak számára elérhetők legyenek.

A videó itt tekinthető meg

A Köszönjük, North Face! kampány óriásplakátokban is megjelent a ruházati cég denveri irodái közelében, többek között olyan szlogenekkel, mint

„Jól áll ez a North Face pufidzseki. Csak mondom, hogy fosszilisből készült!”

A The North Face közleményében elmondta, hogy vannak olyan esetek, amikor igenis úgy döntenek, hogy nem értékesítenek termékeket bizonyos szervezeteknek, és nem engedik, hogy azok logójukat sajátjuk mellé feltegyék – például olaj- és gázipari vállalatok számára.

A ruhacég hozzátette, hogy elismeri az olaj- és gázipar kiemelt szerepét az üzleti világ fellendítésében, és hogy való igaz, hogy jelenleg erre az iparágra támaszkodva gyártják maguk is termékeiket és működtetik vállalkozásukat. Most azt ígérik, hogy 2025-re a leggyakrabban használt ruházati anyagaikat 100% -ban újrahasznosítják vagy valamilyen formában megújítják, illetve megszüntetik az egyszer használatos műanyag csomagolást is.

Fotó: youtube

 

 

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.