Mobilitás

További funkciókkal bővült az elektromos autósok utazástervező alkalmazása

NRGreport | 2021.07.02. 09:00

A Volteum nevű navigációs alkalmazás nagy segítség lehet a hosszabb távú utak megtervezésében, egy új partneri együttműködésnek köszönhetően pedig mostantól az Auchan Korzókon és a hipermarketekben elérhető vásárlási és étkezési lehetőségeket is mutatja az app.

Ma már minden tizenötödik autó elektromos töltésű az Európai Unióban, hiszen a környezettudatosság egyre fontosabb szempont az életmód és a fogyasztási szokások kialakításánál. A tavalyi első negyedévhez képest idén négyszer annyi e-autó került forgalomba, pedig az elektromos autózásnak vannak kihívásai – emlékeztet közleményében a Volteum.

Ma egy középkategóriás elektromos autó – a sebesség, az időjárási körülmények és az akkumulátor teljesítményének és állapotának függvényében – átlagosan 200-220 km távolság megtételére képes, így, ha hosszabb távolságra utazunk, fontos előre megterveznünk, hol találunk útközben töltőt. A töltés akár több órát is igénybe vehet, így azt is érdemes kigondolni, hogyan töltsük el hasznosan a kényszerű pihenőt.  

Erre a problémára ad költséghatékony megoldást az ingyenesen letölthető Volteum utazástervező alkalmazás, amit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem jelenlegi és volt hallgatóiból álló startup csapat hozott létre.

A kifejezetten e-autósokat célzó applikáció nemcsak a töltőállomások helyét jelzi, hanem azt is, kell-e fizetnünk a töltésért, és ha igen, mennyit.

A Volteum alkalmazásában mindössze csak azt kell megadnunk, milyen e-autóval és hova szeretnénk utazni, az alkalmazás pedig megtervezi az optimális útvonalat, és beilleszti a szükséges töltési pontokat is. Az iOS és Android telefonokra is letölthető ingyenes alkalmazás első partnerei az Auchan Magyarország Kft. és az Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. 

 

Fotó forrása: Volteum

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.