Vállalatok

Románia legnagyobb kőolajfinomítójában kirobbant tűznek halálos áldozata is van

NRGreport | 2021.07.03. 08:33

Robbanás történt pénteken a Fekete-tenger menti Petromidia kőolajfinomítóban. A mentési akció során egy ember meghalt és további öt ember megsebesült – közölték a hatóságok.

A Mamaia tengerparti üdülőhely közeli strandjának videofelvételein fekete füst szállt a finomító mellett, és néhány turista hangos durranást hallott.

fotó: adevarul.ro

A Rompetrol Rafinare szerint a robbanás a dízel-hidrogénező egység belsejében történt. A folyamatokat azóta biztonságosan leállították: a tüzet teljesen eloltották, és az esetet "sikeresen semlegesítették". A Rompetrol továbbra is képes üzemanyagot szolgáltatni a romániai és a fekete-tengeri régióbeli állomásai számára.

"Öt kollégánk orvosi ellátás alatt van a Constanta Megyei Kórházban, és sajnálattal jelentjük be, hogy egy személy elhunyt" – tette hozzá közlemény.

A társaság nem kívánta kommentálni a valószínű pénzügyi károkat, de közölte, hogy elvégzik a technológiai folyamatokra gyakorolt ​​hatás értékelését, hogy világos képet kapjanak a finomítói létesítmények újraindításával kapcsolatban.

A Petromidia a Fekete-tenger partján fekszik Navodariban, az ország legnagyobb kikötőjétől, Konstancától 20 km-re északra.

Az idei év első negyedévében összesen 1,26 millió tonna nyersanyagot dolgozot fel, hasonlóan az előző évihez, és 84% ​​-os kapacitással működött.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.