Szabályozás

Az elektromos járművek terjedése miatt Németország 9 százalékkal növeli 2030-as energiafogyasztási előrejelzését

NRGreport | 2021.07.13. 22:02

Németország 9,3%-kal megemelte a 2030-as villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó előrejelzését az elektromos járművek bevezetése, az egyre szigorodó éghajlati célkitűzések és a szénhidrogénalapú üzemanyagok fokozatos kivonása miatt.

Peter Altmaier gazdasági miniszter szerint a villamos energia iránti kereslet 2030-ban 645 és 665 milliárd kilowattóra (TWh) között lesz, szemben a 2020 elején prognosztizált 590 milliárd kilowattórával.

Altmaier szerint a magasabb villamosenergia-fogyasztást az elektromos járművek gyorsabb elterjedése váltja majd ki,

mivel 2030-ra várhatóan 14 millió autó lesz forgalomban, szemben a korábbi 10 millióval.

Emellett mintegy 6 millió hőszivattyút telepítenének az épületekbe, amelyek szintén több villamos energiát igényelnének.

A közműszolgáltatók reális célokat kértek, ami alapján megfelelően tudnak tervezni, mivel a korábbi hivatalos előrejelzések – a nagyobb energiahatékonysággal kapcsolatos várakozások miatt – túl alacsonyak voltak.

A Német Energiaipari Szövetség (BDEW) 2030-ra 700 milliárd kilowattóra fogyasztást vetít előre.

Altmaier emellett Németország 2030-ra vonatkozó hidrogéntermelési előrejelzését 19 milliárd kWh-ra emelte a korábbi 14 milliárdos becslésről.

A helyi közműszolgáltatók szövetsége, a VKU szerint szükség volt az áram- és gázszállító hálózatok felújítására és bővítésére a megújuló energia és a hidrogén nagyobb mértékű szállítása érdekében. Az elosztóhálózatok és gázvezetékek üzemeltetőinek pedig több ösztönzőre van szükségük a beruházásokhoz.

A VDMA mérnöki ipari csoport szerint több földterületet kell előkészíteni a szél- és naperőművek építéséhez, és fel kell gyorsítani az engedélyeztetési folyamatokat.

 

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.