NRGreport
Menü

Már hat országban kínál egységes fizetési megoldást e-autó töltésre a MOL

Mobilitás | NRGreport | 2021-07-13 04:30

Az applikáció 2020 nyarán debütált Magyarországon, és immár öt további országban (Csehországban, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Romániában) is elérhető – számolt be az MTI.

Az Android és iOS készülékeken elérhető alkalmazásban az e-autósok ellenőrizhetik, hol található a környéken szabad e-töltő, és a különböző okos töltési funkciók révén pedig azt is nyomon követhetik mobiljukon, hogy áll az autó töltése. Emellett a MOL Plugee folyamatos ügyfélszolgálatot biztosít a kérdések és a hibaelhárítások esetére.

Az alkalmazást, melynek több mint 5000 magyarországi felhasználója van a tavalyi indulás óta, a felsorolt országok mindegyikében bevezeti a MOL az elkövetkezendő hónapokban a tervek szerint. Az e-autósok, így akár egyetlen alkalmazással végigutazhatják egész Közép-Kelet Európát.

A MOL-csoport 168 elektromos töltőt üzemeltet az említett hat országban. Magyarországon 79, Csehországban 26, Horvátországban a Tifon hálózatában 13, Szlovákiában a Slovnaft hálózatában 13, Szlovéniában 14, Romániában pedig 23 e-töltővel rendelkezik a vállalat.

A telepített töltők döntő többsége, 10-ből 9 nagyteljesítményű villámtöltő, vagyis mindössze fél óra alatt képes feltölteni egy átlagos elektromos autó akkumulátorait. A villámtöltő, áttörés, hiszen a villanyautók esetén az eddigi sarkalatos pont a töltés volt, ahogy erről korábbi cikkünkben is beszámoltunk az egyéb e-autókkal kapcsolatos érvek és ellenérvekkel együtt.

 

Fotó forrása: MOL

NRGreport | Forrás: MTI