Mobilitás

Nagyon bízik a Volkswagen az elektromos jövőben

NRGreport | 2021.07.14. 05:26

A Volkswagen megemelte hosszú távú jövedelmezőségi célszámait, ami azt jelzi, hogy a német autógyártó egyre magabiztosabb az elektromos és önvezető járművekre való átállás kezelésében.

A 2030-ig szóló stratégiáját ismertetve Európa legnagyobb autógyártója azt is közölte, hogy globális járműeladásainak fele már akkumulátoros lesz addigra – csatlakozva ezzel a versenytársakhoz, akik szintén ambiciózus célokat fogalmaztak meg a belső égésű motorok korszakának lezárásában.

A célok az Európai Unió szerdai klímaszabályozási csomagját előzik meg, amely valószínűleg a benzinüzemű járművek 2035-től történő tényleges betiltását is magában foglalja.

A Volkswagennél – ahol cél, hogy 2025-re megelőzzék a világ legnagyobb elektromos járműgyártóját, a Teslát – az akkumulátoros elektromos járművek tavaly a globális eladások mindössze 3%-át tették ki.

"Stratégiai célként tűztük ki magunk elé, hogy globális piacvezetővé váljunk az elektromos járművek terén – és jó úton haladunk. Most a paramétereket állítjuk be" mondta Herbert Diess vezérigazgató, akinek szerződését a múlt héten 2025-ig hosszabbították meg.

A Volkswagen konkretizálta a 2030-ig hat nagy európai akkumulátorgyár építésére vonatkozó terveit is: a németországi Salzgitterben tervezett gyárához a kínai Gotion High-Tech céget választotta partnerül, egy másik üzem helyszínéül pedig Spanyolországot vizsgálja.

forrás: VW

A német autógyár kirobbanó első féléves eredményekről számolt be.

Bár a részvények éves szinten 42%-kal magasabbak, a márciusi csúcshoz képest 14%-kal estek vissza, ami azt tükrözi, hogy a befektetőket meg kell győzni arról, hogy a belső égésű motoros autókból származó kövér nyereséget majd az elektromos autókból származó nyereség fogja biztosítani.

A Volkswagen a múlt hónapban közölte, hogy az elektromos autókra való átállás részeként 2035-re leállítja a „benzinzabáló autók” értékesítését.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.