Trading

Az OPEC+ miniszterei vasárnapra tervezik következő ülésüket, hogy folytassák a tárgyalásokat a kitermelési megállapodásról

NRGreport | 2021.07.18. 06:01

Végleges döntést kéne hoznia a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének, Oroszországgal és szövetségeseivel együtt a kitermelési hogyantovábbról, miután félbeszakadtak a hónap elején folytatott egyeztetések a Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek közötti vita miatt.

A vasárnapi ülésre virtuálisan kerül sor, mint tavaly óta minden ilyen megbeszélésre.

Az OPEC+ tavaly napi közel 10 millió hordós (bpd) rekord mértékű termeléscsökkentésben állapodott meg, hogy megbirkózzon a kereslet világjárvány okozta visszaesésével; a korlátozások azóta fokozatosan enyhültek, és jelenleg körülbelül 5,8 millió bpd-nél tartanak.

A Rijád és az Egyesült Arab Emírségek közötti vita a korábbi OPEC+-tárgyalások után került napvilágra, mivel mindketten aggodalmukat fejezték ki egy olyan javasolt megállapodás részleteivel kapcsolatban, amely további 2 millió bpd-vel növelte volna a piacot, és 2022 végéig meghosszabbította volna a paktumot.

A cél az volt, hogy enyhítsék az olajárakra nehezedő felfelé irányuló nyomást, amelyek a közelmúltban 2 és fél éves csúcsra emelkedtek.

Egy OPEC+ forrás szerint Rijád a múlt héten beleegyezett Abu Dhabi kérésébe, hogy az Egyesült Arab Emírségek alapszintjét 2022 áprilisától 3,65 millió bpd-ben állapítsák meg, a korábbi 3,168 millióról (azt a szintet, amelyből a kínálat visszafogásáról szóló OPEC+ megállapodás szerinti csökkentéseket kiszámítják).

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.