Vállalatok

Egyre zöldül az ENI

NRGreport | 2021.07.28. 03:00

Az olasz ENI 1200 MW-os spanyol szél- és napenergia-portfoliót vásárol a madridi székhelyű Azora európai magántőke-kezelőtől.

Az ENI július elején egy 13 erőműből álló, 315 MW-os olaszországi szélerőmű-portfólió megvásárlásáról állapodott meg, most tovább bővíti befektetéseinek körét a megújulók terén.

A Renews.biz beszámolója alapján, a portfólió három működő szárazföldi szélerőmű-parkot, egy építés alatt álló szélerőmű-parkot és öt előrehaladott fejlesztési szakaszban lévő napenergia-projektet foglal magában. A szélerőmű-parkok összteljesítménye 230 MW, a napelem parkoké pedig 1 GW. Az erőművek Andalúzia, Castilla la Mancha, Castilla y Leon, Katalónia, Galícia és La Rioja régiókban találhatóak.

A zöldportfólió bővítése fontos vállalás az ENI részéről, célkitűzése, hogy 2050-re karbonsemlegessé váljon. Emellett Európa egyik legnagyobb zöld kiskereskedelmi hálózata akar lenni. A 2020-ban 1 GW-nál kisebb megújuló kapacitását, 2030-ra 15 GW, 2050-re pedig 60 GW-ra növeli a tervek szerint.

A vállalat nemcsak Európa szerte fektet zöld-energiába, a Reuters szerint, kazahsztáni megújulóenergia-projektekről is folynak tárgyalások.

 

Kép forrása: unsplash.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.