Mobilitás

Kína az adatvédelem megerősítésére szólítja fel az autógyártókat

NRGreport | 2021.08.12. 14:26

A kínai kormány arra kérte az autógyártókat, hogy erősítsék meg az adatvédelmet, és helyben tárolják az országban keletkezett kulcsfontosságú adatokat.

Az Ipari és Információs Technológiai Minisztérium által a honlapján közzétett új irányelv szerint az autógyártóknak hatósági jóváhagyást kell szerezniük mind a kritikus adatok exportálásához, mind az autóba épített rendszerek frissítése előtt.

A rendelet nem tartalmaz konkrét büntetést arra az esetre, ha a vállalatok nem tartanák be a szabályokat.

Ez a lépés Kína azon törekvésével egyidejűleg történik, hogy biztosítsa a rendszerekkel összekapcsolt járművek által generált adatok biztonságát, mivel az intelligens autók, például a Teslák elterjedése a nemzetbiztonsággal kapcsolatos aggodalmakat táplál. Mindez összhangban van a magánélet védelmére vonatkozó előírások szigorítására irányuló szélesebb körű célokkal is.

Kína áprilisban kiadta a személyes adatok védelméről szóló törvénytervezet második változatát, amely a technológiai platformokat szigorúbb intézkedések bevezetésére szólítja fel a felhasználói adatok biztonságos tárolásának biztosítása érdekében.

Szeptemberben végrehajtja az adatbiztonsági törvényt, amely a "kritikus adatokat" feldolgozó vállalatok számára előírja, hogy kockázatértékelést végezzenek és jelentéseket nyújtsanak be.

 

címlap: pixabay

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.