Szabályozás

Problémásnak találta az amerikai kormányzati felügyelet a Keystone kőolajvezetéket

NRGreport | 2021.08.23. 23:18

Az amerikai kormányzati felügyelet több problémát is talált a Keystone vezeték építésével, gyártásával és tervezésével kapcsolatban, ami Joe Biden elnök döntését támasztja alá, amikor is visszavonta a Keystone XL bővítési engedélyét – közölte hétfőn több képviselőházi demokrata bizottság vezetője.

A törvényhozók 2019 novemberében kérelmezték a Government Accountability Office-t, hogy írjon jelentést, miután kevesebb mint két év alatt két több mint 11 ezer hordó olaj szivárgott ki a vezetékrendszerből a kibocsátás során.

"A riport megállapította, hogy a várható építési problémák több ízben járultak hozzá a jelenlegi Keystone-vezeték szivárgásaihoz, mint a szektorban megszokott trendek" – fogalmaztak közleményükben.

A Keystone négy legnagyobb kiömlését "az eredeti tervezéssel, a cső gyártásával vagy a csővezeték építésével kapcsolatos problémák okozták" – áll a GAO jelentésében.

Biden január 20-án, hivatalba lépésének első napján törölte a Keystone XL engedélyét, halálos csapást mérve ezzel a projektre, amely napi 830 000 hordó nehéz olajhomok nyersolajat szállított volna Albertából Nebraskába.

A TC Energy rekordja a versenytársai között az egyik legrosszabb a szállított mérföldre jutó kiömlött olaj mennyisége tekintetében – áll a törvényhozók közleményében. A TC Energy Corp júniusban hivatalosan lemondta a 9 milliárd dolláros Keystone XL projektet. Júliusban szándéknyilatkozatot nyújtott be az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) megörökölt követelésének indítására, és több mint 15 milliárd dollár kártérítést követel az amerikai kormánytól.

A vállalat egyelőre nem reagált a megkeresésre.

A kőolajvezeték ellenzői a kanadai olaj Egyesült Államokba történő szállítását akarják lassítani. A vezeték támogatói azonban azt mondják, hogy az olajat mindenképpen elszállítják, és hogy a vasúton szállított olaj számos tűzvészes balesetet okozott.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.