Trading

Kuvait olajminisztere újragondolná a nemrég elfogadott az olajtermelés emelését

NRGreport | 2021.08.30. 00:08

Érdemes lenne úragondolni az OPEC+ országok által múlt hónapban elfogadott olajkitermelés növelését a következő, szeptember 1-i ülésen – mondta vasárnap Kuvait olajminisztere.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és szövetségesei, köztük Oroszország, az OPEC+ néven ismert szervezet szerdán ül össze, hogy megvitassák a korábban elfogadott napi 400 ezer hordós (bpd) növelést a következő hónapokra.

Fotó: Mohammad Abdulatif al-Fares (forrás: twitter)

"A piacok lassulnak. Mivel a COVID-19 egyes területeken megkezdte negyedik hullámát, óvatosnak kell lennünk, és újra kell gondolnunk ezt az emelést. Lehet, hogy leáll a 400 000 (bpd) emelés" – mondta Mohammad Abdulatif al-Fares a Reutersnek egy kormány által szponzorált kuvaitvárosi rendezvény szilenciumán.

A kelet-ázsiai országok és Kína gazdaságát továbbra is érinti a COVID-19, és óvatosságra van szükség – tette hozzá Fares.

Joe Biden amerikai elnök kormánya sürgette az OPEC-et és szövetségeseit, hogy növeljék az olajkitermelést a benzinárak emelkedésének kezelése érdekében.

Az amerikai felhívással kapcsolatban Fares elmondta, hogy az OPEC+ tagjai eltérő véleményen vannak a kérdésben.

Az OPEC+ tavaly rekord mértékű, 10 millió bpd kitermeléscsökkentést hajtott végre, amikor az energiakereslet a COVID-19 járvány okán bevezetett utazási korlátozások miatt drámaian lecsökkent.

 

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.