Trading

Talpra álltak ma reggel az olajárak

NRGreport | 2021.09.01. 06:56

Emelkedést mutatnak az olajárak, miután egy amerikai iparági jelentés szerint a nyersolajkészletek a vártnál nagyobb mértékben csökkentek a múlt héten, és stabilizálódtak az Ida hurrikán amerikai finomítókra gyakorolt hatása miatti éjszakai veszteségek után.

Az árak megemelkedtek az mostanra tervezett OPEC+ ma délutáni ülése előtt, ahol a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC), Oroszország és szövetségesei várhatóan arról döntenek, hogy ragaszkodnak-e ahhoz a tervhez, hogy decemberig havonta 400 000 hordó/nap (bpd) újratermelésre kerüljön sor.

A novemberi Brent nyersolaj határidős jegyzése 49 centtel, azaz 0,7%-kal emelkedett, és 0414 GMT-re elérte a hordónkénti 72,12 dollárt, míg az októberi West Texas Intermediate (WTI) amerikai nyersolaj határidős jegyzése hordónként 69,00 dolláron állt, 50 centtel, azaz 0,7%-kal emelkedett.

Az Amerikai Kőolaj Intézet (API) keddi jelentése, amely az amerikai nyersolajkészletek vártnál nagyobb mértékű csökkenését mutatta, szintén megtámogatja az árakat – mondta Avtar Sandu, a Phillips Futures vezető nyersanyagkereskedője.

Az amerikai nyersolajkészletek 4 millió hordóval csökkentek az augusztus 27-én zárult héten, két piaci forrás szerint, az API keddi adataira hivatkozva.

  NRGreport
Címkék
#API   #Brent   #kőolaj   #kőolajkitermelés   #olajár   #OPEC+   #upstream  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.