Vállalatok

Az energiakereskedelem felé nyit a TESLA

NRGreport | 2021.09.10. 11:00

Az elektromos járműveket gyártó Tesla egy új energiakereskedelmi csapatot toboroz. A munkacsoport a megújuló energiával kapcsolatos projektjeik megvalósításában támogatná a céget – számolt be a Reuters.

Az eredetileg autógyártásra specializálódott vállalat idővel a megújuló energiára épülő infrastruktúra fejlesztésébe is beruházott. Ma már napelemes és akkumulátoros energiatárolókat is kínál eladásra, bár az utóbbiak a teljes bevételének jelenleg csak kis részét teszik ki.

Ahogy korábbi cikkükben is írtuk, 2015 áprilisában vezették be a Powerwall nevű otthoni akkumulátorok sorozatot, amelyek energiatároló rendszerként szolgálnak az otthonokban vagy a vállalkozások számára. Ezek az otthoni napenergia-rendszerhez csatlakozva biztosítják, hogy a tárolt energia szükség esetén később is felhasználható legyen.

A Tesla a múlt hónapban lépett a villamos energia forgalmazása felé is Texasban. A Tesla Energy Ventures kérelmet nyújtott be a texasi közüzemi bizottsághoz, hogy kiskereskedelmi villamosenergia-szolgáltatóvá válhasson.

A Tesla honlapján és a LinkedInen közzétett bejegyzések szerint a vállalat egy saját, Autobidder nevű automatizált kereskedési platformot fog használni az akkumulátorok nagykereskedelmi energiapiacon történő értékesítéséhez. Az Autobidder emellett a nagykereskedelmi energiapiacokon részt vevő akkumulátor-, nap- és szélenergia projektek kereskedelmét és valós idejű műveleteinek koordinációját is támogatja majd.

 

Fotó forrása: Unsplash

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.