Vállalatok

Dr. Czepek Gábor az MVM Csoport élén

NRGreport | 2021.09.30. 12:10

Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2021. október 1-gyel Dr. Czepek Gábort nevezte ki az MVM Csoport élére – írja közleményében a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter. Kóbor György, korábbi elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől – számolt be a portfolio.hu.

Kóbor Györgyöt 2018-ban nevezték ki az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. élére.

2010-2016 között a Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese volt egy év kihagyással, ugyanis 2012-2013 között a MET Power Hungary Kft. vezérigazgatójaként dolgozott. 2017-ben a DÉMÁSZ Zrt. vezérigazgatója, 2016-tól pedig az NKM Nemzeti Közművek Zrt. (ma MVM Energetika Zrt.) elnök vezérigazgatója. Kóbor György vezetése alatt az MVM egyedülálló eredményeket ért el, mind a hazai, mind a regionális piacokon. Az NKM Nemzeti Közművek felépítését és MVM Csoportba illesztését követően a vállalat teljeskörű energetikai szolgáltatóvá vált.

Fotó: MVM

Dr. Czepek Gábor a Szerencsejáték Zrt. éléről érkezik, 2018 vége óta vezette a vállalatot. Vezetése alatt megújult a nemzeti lottótársaság szervezeti felépítése, elsősorban hatékonyabb és versenyképesebb értékesítés szervezési modellre áttérve. 

Dr. Czepek Gábor egyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő igazgatóságának elnökeként irányította az igazgatóság munkáját annak érdekében, hogy a fenntartható állami vagyongazdálkodás keretei kialakításra kerüljenek és olyan eljárások létrehozását felügyelte, amely az állami vagyon fokozatos gyarapítását biztosítja.

Fotó: Szerencsejáték Zrt.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.