Trading

Több olajat öntene a piacra az OPEC, hogy kielégítse a keresletet

NRGreport | 2021.09.30. 22:07

Az OPEC+ azt fontolgatja, hogy a jövő heti ülésén túllép a meglévő megállapodáson, és 400 000 hordó/nap (bpd) termelésnövelést irányoz elő, tekintettel a fogyasztói nyomásra, és hogy hároméves csúcs közelében járnak olajárak – közölték források.​

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete és az Oroszország által vezetett szövetségesek, az OPEC+ néven ismert szervezet még júliusban állapodott meg abban, hogy havi 400 000 hordó/nap kitermeléssel növeli a kitermelést. A szervezet hétfőn ül össze, hogy felülvizsgálja kibocsátási tervét.

Több forrás is jelezte, hogy a további olaj hozzáadása valóban forgatókönyvként szerepel, de egyikük sem közölt részleteket a mennyiségekről vagy időzítésről. Egy másik OPEC+ forrás szerint egy hónapra 800 000 bpd mennyiséggel történő növelés a lehetséges forgatókönyv, és a következő hónapban nulla.

A legközelebbi hónap, amikor bármilyen növelésre sor kerülhet, a november, mivel az OPEC+ legutóbbi ülésén az októberi mennyiségekről döntöttek.

"A források szerdán a Reutersnek azt mondták, a legvalószínűbb eredmény az, hogy a csoport ragaszkodik a meglévő tervhez, bár elvileg bármi elképzelhető.

A Brent olaj hároméves csúcsra emelkedett, amit az Egyesült Államokban bekövetkezett nem tervezett kiesések és a világjárvány utáni erőteljes keresletélénkülés lendített fel.

A Fehér Ház, amely augusztusban aggodalmának adott hangot a magas árak miatt, a héten közölte, hogy beszélgetésben áll már az OPEC-kel, és megvizsgálja, hogyan lehetne kezelni az olajárakat.

India, a világ harmadik legnagyobb olajimportőre és -fogyasztója azt jelezte, hogy a nyersolaj árának megugrása felgyorsítja az alternatív energiaforrásokra való áttérést.

 

 

  NRGreport
Címkék
#Brent   #energiaár   #energiapiac   #kőolaj   #olajár   #OPEC+  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.