Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Sokat lendít a városi mobilitáson az ALTE-GO és a SHARE NOW együttműködése

NRGreport | 2021.10.07. 14:45

Az új megállapodás keretében az ALTE-GO töltési szolgáltatást biztosít a SHARE NOW gépjárműveinek, mellyel az ügyfeleknek is és a klímának is kedvez. 

Naponta 10-15 közösségi megosztásban használt autót látnak el elektromos energiával az ALTE-GO, az ALTEO Csoport e-mobilitási üzletágát képviselő cégének fővárosi töltőberendezései. Ezzel nem csupán a SHARE NOW-t használó gépjármű tulajdonosok élete válik egyszerűbbé, hanem a tudatosabb energiafelhasználás révén havonta több tonna szén-dioxid kibocsátásától mentesül Budapest, és ez az érték folyamatosan nő azzal, ahogy egyre több lesz az elektromos gépjármű az autómegosztó flottájában.

„Az elektromos autók penetrációjának legerősebb akadályai a töltési infrastruktúrában mutatkozó elégtelenségek: nem véletlen, hogy csak átgondoltan tudjuk növelni az elektromos járművek arányát a 360 elemű flottánkban” – fogalmazott Buday Bence, a SHARE NOW magyarországi ügyvezetője.

 Az újgenerációs energiaszolgáltatóval, az ALTE-GO-val kialakított együttműködés, mely az ALTEO és az AutoWallis stratégiai együttműködésének folytatásként jött létre, ugyanakkor extralendületet adhat az elektromos autók térnyerésének. 

Az együttműködés keretében eddig négy gyors- és egy villámtöltővel gazdagodott az óbudai Globe 3 irodaház. Emellett az ALTE-GO töltői a Gizella úton, a Hungária Office Parkban, az Infoparkban, a budaörsi Praktiker mellett és a vecsési Airport Hotel parkolójában lévő duáltöltőnél is megtalálhatóak.

A cég arra is kiemelten ügyel, hogy a töltők fejlődésének térnyerésével párhuzamosan a fogyasztói élmény is javuljon, ezért nem állnak meg a hagyományos rendszerek fejlesztésénél. Olyan berendezések telepítésén dolgoznak, amelyek egységnyi idő alatt több áram felvételére adnak lehetőséget, ezáltal növelve az elektromos autókkal megtehető távolságot és erősítve az ellátásbiztonságot. 

Fontost azt is megemlíteni, hogy az ALTE-GO rendszere az éjszakai töltést is lehetővé teszi, aminek nagy előnye, hogy az esetek döntő részében semmiféle átalakítást nem igényel: „az esti időszakban az épületek villamosenergia-kapacitása nincs kihasználva, ezért a teljesítmény bővítése nélkül nyílik lehetőség akár több gépjármű párhuzamos töltésére is” – mondta Novotny Dénes az ALTE-GO Kft. ügyvezetője.

 

Kép forrása: unsplash.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.