Fenntarthatóság

Top vezetők a régió legjelentősebb gázkonferenciáján – Budapest LNG Summit december 6-án (x)

Támogatott tartalom (x) | 2021.11.05. 05:00

Az elmúlt hónapban tapasztalt energiapiaci válság és rekordmagas energiaárak következtében drámai helyzet alakult ki az európai földgázpiacon. Milyen tényezők vezettek ide? Mire számíthatunk hosszú távon, és mik a legfontosabb tanulságok? December 6-án a Budapest LNG Summit-on az iparág vezetői áttekintik, hogy miként birkózott meg a szektor az eddigi kihívásokkal, hogyan alkalmazkodott az új realitásokhoz és milyen szerepe lesz a gáznak a 2050-es klímacélok megvalósításában.

Az két évente megrendezésre kerülő Budapest LNG Summit egy régiós szinten egyedülálló fórum, amely összeköti a szektor meghatározó vállalatainak vezetőit, politikai döntéshozókat, valamint az iparág elismert kutatóit, hogy megvitassák milyen lehetőségekkel és kihívásokkal kell számolniuk az iparág szereplőinek.

Az immár harmadik alkalommal megrendezett Budapest LNG Summit-ot Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter nyitja meg. A konferencia előadja lesz többek között Yury Sentyurin, a Gas Exporting Countries Forum főtitkára, amelynek tagállamai a globális gáztartalékok 71%-át, valamint a globális vezetékes gáz és LNG export több mint 50%-át felügyelik.

Kétségtelen, hogy az elkövetkező 30 év energetikai fejlesztéseinek a dekarbonizáció irányába kell mutatnia. A Budapest LNG Summit előadója lesz Torben Brabo, a Gas Infrastructure Europe (GIE) elnöke, aki arról fog beszélni, miként segíti a gázinfrastruktúra a dekarbonizációs célok és a 2050-es nettó karbonsemlegesség elérését.

Közép Kelet Európa energiabiztonságát nagyban befolyásolta, hogy a globális LNG piac megnyílásával párhuzamosan a régió országai már több forrásból tudnak gázt vásárolni. A Budapest LNG Summit előadója lesz az év elején megnyílt horvátországi Krk LNG terminál vezérigazgatója, Hrvoje Krhen, továbbá a a litván Klaipedia LNG terminál igazgatója, Arunas Molis.

Az energiaátmenet megvalósításához a piac összes szereplőjének alkalmazkodnia kell, működésüket – a versenyképességük megőrzése mellett – kell összehangolniuk a 2050-es klímacélokkal. A konferencia előadói között szerepelnek többek között olyan nagyvállalatok vezetői, mint a MET Csoport, a Shell, az ExxonMobil, a Gazprom, a SOCAR, a Dentons, a CEEGEX, az FGSZ, a GTSOU és Eustream akik felvázolják milyen kihívások és lehetőségek állnak a gázipar előtt és beszámolnak arról, hogy milyen üzleti stratégiával igyekeznek hozzájárulni működésük fenntartható átalakításához.

A Budapest LNG Summit helyszíne a Hotel Marriott Budapest, ahol az egész napos konferencia ismét összehozza az iparág szakértőit, hogy élőben, személyesen vitassák meg a szektor jövőjét érintő legfontosabb kérdéseket.

További információkért látogasson el a konferencia weboldalára.

  Támogatott tartalom (x)
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.