Fenntarthatóság

Fenntarthatóbbá tenné a dohányzást a BAT

NRGreport | 2021.11.06. 05:00

A BAT a Climate Action Day napján november 4-én jelentette be, hogy csatlakozik az ENSZ által támogatott Race to Zero programhoz, és vállalja,  a termelésből eredő szén-dioxid-kibocsátását 2050-ig nullára csökkenti.

A BAT ezentúl szintén a Race to Zero kezdeményezéshez csatlakozó nagyvállalatok csoportját erősíti. A vállalat még azt megelőzően újította meg vállalásait, hogy jelentős előrelépéseket láthattunk volna a klímaváltozás elleni küzdelemben, például az októberi G20 csúcstalálkozón és a novemberi, Glasgow-ban megtartandó COP26 konferencián.

Az új vállalás a BAT átalakulásának egy újabb fontos lépése, amelynek célja, hogy a vállalat „Egy jobb holnap”-ot (A Better Tomorrow™) építsen a fenntarthatóság előtérbe helyezésével. Ehhez kapcsolódó további célkitűzése, hogy teljes értékláncát karbonsemlegessé tegye 2050-re.

Kingsley Wheaton, a BAT vállalatcsoport marketing igazgatója elmondta: „Célunk  a "Better Tomorrow" megteremtése, amelyben a fenntarthatóság minden esetben prioritást élvez és valamennyi tevékenységünket áthatja. Ezért büszkék vagyunk arra, hogy mi is támogatói lettünk a Race to Zero programnak. Mindez az új kategóriás termékekhez – az e-cigarettához, a hevítéses dohánytermékünkhöz és a nikotinpárnához – kapcsolódó átalakulás mellett összhangban van azzal a célkitűzésünkkel, hogy 2025-re 30 millióra növeljük a füstmentes termékeinket választók számát, ezzel párhuzamos csökkentsük a hagyományos dohánytermékek fogyasztását, valamint 5 milliárd fontos árbevételt érjünk el az új kategóriás termékeinkkel.”  – áll a BAT közleményében. 

A Race to Zero egy ENSZ által támogatott fenntarthatósági program, pontosabban, a szén-dioxidkibocsátás csökkentés iránt elkötelezett, a köz- és magánszféra szereplőit tömörítő, valaha volt, legnagyobb szövetség. A program fontosságát mutatja, hogy a napokban megrendezett COP26 konferencián, melynek keretében 100 ország csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, miszerint 2030-ig bezáróan 30%-kal csökkentenék a metánkibocsátást a 2020-as szinthez képes, a Race to Zero program szintén napirendre került. A COP26 -on is felkérték a nagyvállalatokat, csatlakozzanak a "Race to Zero"-hoz, melynek a világ különböző részéről érkező tagjai, együttesen jelenleg a globális CO2-kibocsátás közel 25%-át és a GDP több mint 50%-át teszik ki.

 

Kép forrása: unsplash.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.