Vállalatok

Zöldárammal működnek a MOL e-töltői

NRGreport | 2021.11.10. 09:30

A MOL Plugee a teljes magyarországi töltőhálózatában kizárólag zöldáramból biztosítja az autók elektromos töltését.

A MOL-csoport, mely  2012 óta van jelen az elektromobilitási piacon a NEXT-E projekt részeként a legforgalmasabb autópályák mentén telepített elektromos töltőket.

Jelenleg több mint 168 elektromos töltőt üzemeltet hat közép-kelet-európai országban, Magyarországot beleértve, s a töltők egyszerű és gyors használatára kifejlesztette a MOL Plugee e-mobilitási megoldást is. A Plugee nem csak töltőhálózatot, hanem egy ahhoz kapcsolódó alkalmazást jelent, ami az e-töltő keresést és emellett a fizetést segíti.

A MOL LinkedIn beszámolója szerint, A MOL Plugee a teljes magyarországi töltőhálózatában kizárólag zöldáramból biztosítja az autók elektromos töltését. A 100%-ban megújuló energiaforrásból, szél- és vízerőművekből származó villamos energia országszerte 81 darab e-töltőnél érhető el. A zöldöltésnek köszönhetően egy átlagos autó egy töltéssel kb. 14 kg szén-dioxid kibocsátást takaríthat meg.

A zöld töltőhálózat létrehozása és üzemeltetése összhangban van a MOL év elején frissített hosszú távú stratégiájával, amelyben még nagyobb fókuszt kaptak a fenntarthatósági célok. Ennek megfelelően a vállalat célja, hogy 2030-ig 30 százalékkal csökkentse a csoportszintű szén-dioxid kibocsátását, és 2050-ig elérje a karbonsemlegességet.

Tóth-Fekete Róbert, a MOL-csoport Alternative Fuels területének vezetője hozzátette: „a megújuló energiaforrásból származó villamos energia biztosításával újabb lehetőséget kínálunk az autósok számára, hogy csökkentsék karbonlábnyomukat. A zöldáram használatával ugyanis egy átlagos elektromos autó éves szinten jelentős, akár 2 tonna szén-dioxid kibocsátás megtakarítást is elérhet. A mostantól zöld energia bázisú elektromos autós szolgáltatásunk a világviszonylatban emelkedő villamos energia árak ellenére sem kerül többe a megszokotthoz képest.”

 

Forrás: MOL Magyarország LinkedIn
Kép forrása: pexels.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.