Vállalatok

Egymilliárd eurós gázerőműprojektbe szállt be a Siemens Brazíliában

NRGreport | 2021.11.27. 06:00

A Siemens Energy német energetikai társaság újabb projektje egy gáztüzelésű erőmű felépítése Brazíliában.

Az erőmű 1.7 GW kapacitással fog rendelkezni és 2023-ban kezdi meg működését. A közel egymilliárd eurós összértékű beruházás megrendelője a Gás Natural Açu (GNA) projektcég, mely mögött a Siemens Energy, a BP, a  Prumo Logistica és a Kínai Állami Energiabefektetési Társaság áll. 

A beruházás részeként a Siemens Energy három gáz- és egy gőzturbinából, négy generátorból, valamint három HRSG-ből (hővisszanyerő gőzgenerátor) álló erőműsziget kivitelezését vállalja. Emellett a cég az erőmű hosszú távú üzemeltetési és karbantartási feladatait is ellátja. Egy, az ügyet ismerő személy szerint a csoport részesedése a projektben mintegy 750 millió euró.

Az új erőmű egy már működő, 1,3 gigawatt teljesítményű erőművel együtt 14 millió háztartást fog ellátni villamos energiával – írta az Origo. Emellett a fenntarthatóbb, tisztább energiaellátásra is lehetőséget ad, mivel a turbinák, hidrogén elégetésére egyaránt képesek. 

Jochen Eickholt, a Siemens Energy igazgatótanácsának tagja a The Times beszámolója szerint elmondta: "Ebben a kiemelkedő projektben való részvételünk megerősíti, hogy átfogó " LNG-to-Power” megközelítésünk hogyan növeli az értéket ügyfeleink számára. Ez a projekt Brazília két fő gázvezetékrendszerének közelében található. A GNA II számára készült gázturbináink készen állnak arra, hogy a jövőben hidrogént égessenek."

 

Kép forrása: pexels.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.