Vállalatok

Megújuló energiatermelést finanszíroz kötvénykibocsátással a MET

NRGreport | 2021.11.30. 14:07

Hazai naperőműveinek fejlesztése érdekében tízéves futamidejű, 64,8 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki a MET Csoport 100 százalékos tulajdonában álló MET Hungary Solar Park Kft. (HSP) az MNB Növekedési Kötvényprogramjának keretében. A kötvény minősítését a Scope nemzetközi hitelminősítő végezte, a kötvények B+ besorolást kaptak a befektetési kategóriák közül.

A MET HSP tulajdonában álló, már termelő Dunai Solar Park és Kabai Solar Park, illetve a még fejlesztés és kivitelezés alatt álló buzsáki, gerjeni és söjtöri naperőművek várható összkapacitása 2022 végére 237 MWp lesz.

 „A hétköznapi életben mindez azt jelenti, hogy a napelemparkok 100 ezer magyarországi háztartás villamosenergia-ellátásának megfelelő volument tudnak majd megtermelni” – áll a MET közleményében.

A MET Csoport folyamatosan dolgozik zöld energetikai portfóliója bővítésén: ezt az elsősorban kelet-közép-európai és dél-európai terjeszkedést kívánja finanszírozni a MET a kötvényprogram segítségével keletkező pénzügyi forrásokból.

 „A politikai elköteleződés és a pénzügyi befektetői szféra zöld irányba fordulása már megtörtént. Energetikai befektetőként a mi felelősségünk jelentősen növelni a beruházási volument a megújuló energiatermelésben” – fogalmazott Lehőcz Balázs Gábor, a MET Csoport Eszközmenedzsment Igazgatóságának elnöke.

A kibocsátást megelőző hitelminősítési eljárás, illetve annak évenkénti felülvizsgálata átlátható és prudens működésre kötelez minden résztvevő céget. Ez arra is ösztönzi a vállalatokat, hogy egyre hatékonyabb struktúrákat és folyamatokat alakítsanak ki.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.