Vállalatok

A MOL 2500 liter fertőtlenítőt adományoz a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak

NRGreport | 2021.12.07. 17:00

Már csaknem 6 millió liter fertőtlenítőszert gyártott a MOL a pandémia kezdete óta, és 76 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt adományozott. A MOL decemberben a Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatja 2500 liter Mol Hygi fertőtlenítővel – áll a cég közleményében.

Romániában jelenleg a koronavírus-járvány negyedik hulláma tombol. A gyermekotthonok és nevelési intézmények számára óriási nehézséget jelent a rendszeres, alapos fertőtlenítés, és az ezzel járó extra kiadások finanszírozása. Ezért döntött úgy a MOL, hogy 2500 liter Hygi fertőtlenítőt adományoz a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak, rajtuk keresztül pedig az erdélyi gyermekotthonoknak.

Az Alapítványt Böjte Csaba ferences rendi szerzetes hozta létre 1993-ban azzal a céllal, hogy szeretetteljes otthont és iskoláztatást biztosítson nehéz sorsú gyermekeknek.  Csaba testvér és munkatársai munkájának köszönhetően mára már több mint 2500 gyermek nevelkedik a 61 gyermekotthon valamelyikében.

A MOL ezzel az adománnyal szeretné megkönnyíteni az Alapítvány mindennapi munkáját, így segítve őket a koronavírus elleni hatékony védekezésben. A 2500 liternyi Mol Hygi kéz- és felületfertőtlenítő több hónapra biztosítja számukra a megfelelő és alapos fertőtlenítést” – mondta el Bakos Piroska, a MOL Magyarország szóvivője.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a MOL 2020 márciusában két hét alatt állította át a MOL Lub almásfüzítői üzemének egyik gyártósorát kéz- és felületfertőtlenítő termékek gyártására. A MOL Hygi névre keresztelt fertőtlenítő a WHO ajánlása alapján készült, és több alkalommal, a pandémia kezdete óta csaknem 76 ezer litert adományozott a MOL segélyszervezeteknek, köztük a Magyar Vöröskeresztnek, szociális és gyógyító intézményeknek, önkormányzatoknak, valamint a járvány elleni küzdelemben élenjáró intézményeknek.

 

Fotó forrása: MOL

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.