Innováció

Svéd modell: 2022-re már betelt az első kereskedelmi forgalomban kapható repülő autó teljes gyártási kapacitása

NRGreport | 2021.12.19. 09:38

Minden gyártási kapacitás betelt és már csak 2023-ra vállal szállítást a Jetson Aero. Az első modell vásárlói között a legtöbb kaliforniai kuncsaft volt, de volt egy-egy olasz és spanyol vevő is. A Jetson ONE ára 92 000 dollár.

A svéd Jetson Aero küldetése, hogy megváltoztassa a mindennapi utazás módját – áll a vállalat honlapján. Biztonságos elektromos légi járműveik egyéni vásárlóknak készülnek, melyekkel a repülés könnyedén bárki számára elérhetővé válik.

     "10 éven belül erre fogják az emberek lecserélni klasszikus földönfutó járműveiket" – vízionálja Peter Ternstorm, a vállalat alapítója és elnöke.

Nyilatkozatában azonban azt is hozzáteszi, hogy mindehhez a szabályozási környezetnek is idomulnia kéne.

A Jetson Aero feltalálója és a technológiai fejlesztésekért felelős vezetője Tomasz Patan szerint az egyszemélyes jármű vezetése öt perc alatt sajátítható el. Mindössze két joystick kell az irányításához, az egyikkel a fel-le mozgást, míg a másikkal az irányváltoztatást alakíthatjuk.

A Jetson ONE ára ma 92 000 dollár, melyre 22 000 dolláros beugróval lehet a gyártást lefoglalni. A vállalt menetidő jelenleg 20 perc.

Az első prototípus 2018 tavaszán készült el, amely mostanra már egy kiforrottabb, abszolút fogyasztóbarát termékké fejlődött. A Jetson ONE már a kereskedelmi forgalomban is kelendő elektromos légi jármű lett, amit bárki megvásárolhat és válhat azonnal pilótává.

A vállalat folyamatosan dolgozik a termék funkcionális javításán, például, hogy több személy szállítására is alkalmas legyen majd egy későbbi modell, illetve további egyéb, praktikus fejlesztések is várhatók.

A Jetsont Peter Ternström és Tomasz Patan alapította 2017-ben.

 

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.