Vállalatok

Spanyol energiacégnek gyárt transzformátorokat a Ganz

NRGreport | 2021.12.25. 05:00

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. a spanyol ACCIONA Energía részére gyártott le három transzformátort több mint kétmillió euró értékben. Az átadásra várhatóan 2022 márciusában kerül sor.

A hazai tulajdonú Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft.  idén májusban nyerte meg a megújuló energia területén ismert spanyol ACCIONA Energía óriásvállalat által meghirdetett nemzetközi szintű, nyilvános tendert. A pályázat során döntő tényező volt a Ganz pályázati anyagának színvonala, illetve a közeli határidős szállítás – derül ki a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményből.

A több mint kétmillió euró értékű megrendelés keretében a hazai cég két darab 50 MVA, valamint egy darab 25 MVA teljesítményű, 220/30 kV-os, ásványi olaj hűtésű transzformátort gyártott le, illetve fog leszállítani 2022 elején.

Az ACCIONA Energía egy megújuló energiára specializálódott vállalat, mely 16 országban összesen 11 gigawatt megújuló energiakapacitással rendelkezik.  Az energiavállalt egy fotovoltaikus erőmű kialakítását tervezi a Badajoz tartományban található Almendralejo közelében – a társaság ehhez írta ki a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. által megnyert pályázatot a három transzformátor legyártására.

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. számára kiemelt jelentőségű a projekt, hiszen a hazai vállalat célja a nemzetközi, azon belül is főként az európai piaci pozíciójának megerősítése.

„Az ACCIONA Energía-val kötött megállapodás a Ganz egyik legnagyobb sikere a tavalyi újraindulás óta, hiszen rendkívül nagynevű vállalatnak számít Spanyolországban és globálisan egyaránt. Mind az ACCIONA Energía, mind a Ganz elkötelezett a magas minőség mellett, ezért is jelentős számunkra az együttműködés” – mondta Enyedi Tamás, a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. értékesítési és projektmenedzsere.

 

 

Kiemelt kép forrása: Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. közlemény

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.