Vállalatok

A Shelltől igazolt pénzügyi igazgatót a MET Csoport

NRGreport | 2022.01.03. 12:03

2022. január elsejével Sven Kirch veszi át a svájci központú energiavállalat pénzügyi igazgatását Johannes Niemetztől. A nemzetközi szakember a MET Holding AG ügyvezető testületéhez és Igazgatóságához is csatlakozik.

Sven Kirch több mint tizenhat éven át a Royal Dutch Shellnél dolgozott, ahol pénzügyi vezetői pozíciókat töltött be. Legutóbb a tervezésért felelős pénzügyi alelnök, illetve a Shell Integrált Földgáz, Megújuló és Energiamegoldások (IGR&ES) szervezetének kontrollere volt; ehhez tartozik a Shell globális LNG (cseppfolyósított földgáz), Földgáz és Villamosenergia-kereskedelem üzletága is. Karrierje során széleskörű pénzügyi tapasztalatokat szerzett olyan tőkekezelési folyamatokban, mint a stratégiafejlesztés, a portfóliókezelés és a felvásárlások – áll a cég közleményében.

Bízom benne, hogy Sven tudásával és szakmai tapasztalatával tovább erősödik a pénzügyi terület, ami támogatja a vállalat következő öt évre kitűzött növekedési céljainak elérését” – mondta Lakatos Benjamin, a MET Csoport vezérigazgatója.

Sven Kirch a csoportszintű pénzügyi igazgató szerepét Johannes Niemetztől veszi át, akit 2022. január elsejével a MET Csoport újonnan létrehozott Megújuló Eszközök és Rugalmassági Eszközök Divízióinak elnökévé neveztek ki, valamint tagja marad a MET Holding AG ügyvezető testületének és Igazgatóságának is. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a MET Csoport folyamatosan dolgozik zöld energetikai portfóliójának bővítésén: 2021 novemberében jelentették be, hogy tízéves futamidejű, 64,8 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátanak ki. A MET a kötvényprogram segítségével keletkező pénzügyi forrásokból elsősorban a kelet-közép-európai és dél-európai terjeszkedést kívánja finanszírozni.

 

Fotó forrása: MET

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.