Vállalatok

Klíma-technológiai platformot fejlesztő startupot vásárolt meg a Schneider Electric

NRGreport | 2022.02.01. 08:19

A Schneider Electric, a céges energiabeszerzés online piacterét létrehozó Zeigo nevű startup felvásárlásával már most felkészül a zöld energia iránti keresletnövekedés okozta kihívások kezelésére. 

 

Egyre nagyobb a nyomás a különböző gazdasági szereplőkön, szervezeteken, hogy működésük kevesebb szén-dioxid kibocsátással járjon, illetve teljesen mentes legyen attól. Szerepet játszik ebben, hogy az éghajlatváltozással járó kockázatok nőnek, és az energiatermelés, az elosztás és a felhasználás is átalakul. Az elmúlt 10 évben a vállalkozások számára a széndioxid-mentesítés megkezdésének legelterjedtebb és leghatékonyabb eszközei a megújuló energiára vonatkozó közüzemi szintű villamosenergia-vásárlási megállapodások (PPA) voltak. A BloombergNEF kutatócég adatai szerint különböző szervezetek, gazdasági szereplők eddig önkéntesen több mint 77 gigawattnyi szél-, nap- és geotermikus energiát vásároltak PPA-kon keresztül.

 

Mivel a nettó zéró kibocsátás elérésére irányuló törekvés egyre szélesebb körben elterjed, várhatóan az említett villamosenergia-vásárlási megállapodások iránti kereslet is folyamatosan nőni fog. Már eddig is több mint 2000 vállalat csatlakozott a „Science-based Target Initiative” nevű kezdeményezéshez azzal a szándékkal, hogy a széndioxid-mentesítési törekvéseiket úgy határozzák meg, hogy azzal hozzájáruljanak az 1,5 Celsius-fokos globális felmelegedési küszöbérték megtartásához. További több mint 300 vállalat csatlakozott a Climate Group RE100 elnevezésű kezdeményezéséhez vállalva, hogy működésük során 100 százalékban megújuló energiát használnak. Ezen kötelezettségvállalások miatt a Bloomberg New Energy Finance 2030-ra 269 terawattóra hiányt prognosztizál a vállalati megújuló energiahasználat kapcsán.

 

A Schneider Electric a piaci folyamatokra reagálva úgy döntött, hogy megvásárolja a klíma-technológiai platformot fejlesztő Zeigo nevű startupot. A Zeigo felvásárlása kiegészíti a Schneider Electric meglévő portfólióját a tiszta energiával kapcsolatos szolgáltatások és megoldások területén, és előmozdítja a vállalat törekvéseit az energiamenedzsment digitális átalakítására, mivel a Zeigo mesterséges intelligencia megoldásával a Schneider Electric a korábbinál is hatékonyabban tudja majd segíteni partnereit például a megújuló energiára vonatkozó közüzemi szintű villamosenergia-vásárlási megállapodások megkötésében.

 

 

 

Kép forrása : unsplash

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.