Vállalatok

A TotalEnergies és a Veolia összefog a biometán fejlesztésének felgyorsítása érdekében

NRGreport | 2022.02.07. 06:00

A TotalEnergies és a Veolia együttműködési megállapodást írt alá. A közös befektetés célja, hogy 2025-ig évi 1,5 terawattóra biometánt állítsanak elő.

A partnerek közös nemzetközi projekt-portfóliót fognak fejleszteni és azokba közösen befektetni, azzal a céllal, hogy 2025-re évente akár 1,5 terawattóra (TWh) biometánt állítsanak elő – áll a két vállalat közösen kiadott közleményében.

A biometánt a Veolia, energia-, víz- és hulladékgazdálkodási szolgáltatásokat nyújtó vállalat hulladék- és vízkezelő létesítményeiben fogják előállítani, melyek több mint 15 országban megtalálhatóak.

A célmennyiségként kitűzött 1,5 terawattóra biometán, szerves hulladékból előállított megújuló gáztermelés, 500 000 fogyasztó évi átlagos földgáz felhasználásának felel meg, illetve ezen felül évi 200 000 tonna CO2 kibocsátástól védi a Földet.

A TotalEnergies a keletkező biometánt a mobilitás megújuló üzemanyagaként vagy a földgáz más felhasználási célokra történő helyettesítésére fogja értékesíteni.

A megállapodás részeként a partnerek egyesítik a biometán előállításával kapcsolatos ismereteiket és tapasztalataikat. A Veolia a saját létesítményeiből származó biogáz előállításban szerzett szakértelmét, a TotalEnergies pedig a biometán teljes értékláncára vonatkozó alapos ismereteit fogja rendelkezésre bocsátani.

Örömmel dolgozunk együtt a Veoliával, hogy a biometán előállítása révén elősegíthessük a hulladékok hasznosítását, és ezáltal a fenntartható fejlődés egyik pillérének számító körforgásos gazdaságot – mondta Stéphane Michel, a TotalEnergies gáz, megújuló energiaforrások és villamos energia üzletágának elnöke, majd azt is hozzátette: „a biometán fejlesztése része a TotalEnergies széleskörű energetikai vállalattá való átalakulásának, és azon törekvésének megvalósításának, hogy a megújuló energiaforrások egyik főszereplőjévé váljon.”

 

Kiemelt kép forrása: pixabay.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.