Szabályozás

A brit autóipar az elektromos töltőállomáshálózat gyorsabb országos kiépítését kéri a kormánytól

NRGreport | 2022.02.16. 14:43

A brit autóipar a mi napon felszólította a kormányt, hogy írjon elő célokat az elektromos járművek (EV) töltőinfrastruktúrájának kiépítésére, és hozzon létre egy új szabályozó testületet a piaci feltételek felügyeletére és a minimumkövetelmények betartatására.

A Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) közleményben közölte, hogy az iparág hétpontos tervet dolgozott ki az ország elmaradott EV-töltési infrastruktúrájának javítására.

Ez a terv többek között egy országosan összehangolt töltőinfrastruktúra-tervet és jelentős beruházásokat szorgalmaz -különösen a nyilvános – töltőkbe.

Az SMMT egy új szabályozó szerv, az „Ofcharge”, azaz Office of Charging (Töltési Hivatal) létrehozását is szorgalmazta. Ez az intézmény figyelemmel kísérné az árszinteket, továbbá azt is, hogy a járművek töltése megfizethető legyen, és „szabályozott minimumkövetelményeket érvényesítene”.

A brit kormány a fosszilis üzemanyaggal működő járművek 2030-ig történő tényleges betiltását javasolta, míg az Európai Bizottság 2035-től hasonló tilalmat javasolt.

Az autóipar és más csoportok szerint azonban a nyilvános töltők hiánya sok fogyasztót elriaszt az új, ismeretlen technológia bevezetésétől.

A belső égésű motorok fokozatos kivonását a következő 15 évben tervező európai és amerikai városok szintén nagy kihívást jelentenek, hogy elegendő nyilvános töltőhöz biztosítsanak hozzáférést annak a több millió lakosnak, akik az utcán parkolnak autóikkal.

Az SMMT szerint míg a brit utakon a konnektoros autók száma 2019 és 2021 között 280%-kal ugrott meg, addig a szabványos EV-töltőpontok száma csak 70%-kal nőtt.

Ez aláássa a fogyasztók bizalmát a váltás iránt, mivel a hatótávolságtól való félelmet most a töltési félelem váltja fel,  mondta el közleményében az autóipari csoport.

Az SMMT szerint a töltők elérhetőségében is óriási, növekvő regionális különbségek vannak Nagy-Britanniában, amelyeket minden infrastrukturális tervben kezelni kell.

címlapfotó: Pixabay

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.