Vállalatok

A HUMDA közlekedésbiztonsági programsorozata a biztonságos közlekedés fontosságára hívja fel a diákok figyelmét

NRGreport | 2022.02.16. 11:00
Idén is folytatódik a HUMDA „Road Safety – a biztonság az első” országos közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat, amely az első szakaszban ezúttal hét helyszínre látogat el, amit tervek szerint április közepétől akár 20 újabb állomás követhet. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. tavaly szeptemberben indította el az első és második osztályos általános iskolás tanulók számára a projektet.

A foglalkozások során 20 perces interaktív oktatás után közlekedési ismeretek átadásában kiemelten jártas szakemberek segítségével, elektromos mini autókkal, kerékpárokkal és rollerekkel mennek ki a gyermekek az ideiglenes KRESZ-pályára, ahol a közlekedési szabályokkal és többek között például a rendőri karjelzésekkel ismerkednek. A tanítási időt követően, délutánonként pedig korosztálytól függetlenül minden érdeklődő részt vehet a programokon.

 A Road Safety sorozat központi eleme egy közlekedési kisokos, amelynek célja, hogy olyan ismereteket adjon a gyermekeknek, amelyek segítenek nekik eligazodni a forgalom bonyolult útvesztőjében és megalapozzák egy biztonságos szemlélet kialakítását. Az ingyenes kiadványt a kitelepüléseken kapják meg a tanulók.

A programsorozat idei első felvonásának időszaka február 14-től április 1-ig tart és az alábbi helyszínekre látogat el: Budakeszi, Esztergom, Dunakeszi, Balassagyarmat, Mosonmagyaróvár, Szombathely és Hajdúböszörmény.

 Az edukációs projektben 2021-ben 12 megyeszékhelyen és egy fővárosi kerületben összesen több mint harmincezer, a legtöbb településen csaknem az összes első és második osztályos diák szerezhetett játékos formában átfogó közlekedésbiztonsági ismereteket.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos, a programsorozat fővédnöke elmondta, hogy, a pedagógusok pozitívan értékelték a programsorozatot, előszeretettel építik be a tanórájukba a helyszínen kapott közlekedési útravaló kiadvány anyagát, majd azt is kiemelte hogy az utóbbiak visszajelzése nagyon fontos a biztonságos közlekedésre nevelő tanterv kidolgozásához, mely hosszútávon ahhoz az európai uniós célkitűzéshez is hozzájárul, hogy a végzetes kimenetelű közlekedési balesetek száma 2030-ra a felére, 2050-re pedig nullára csökkenjen.

Mindenkit arra bíztatunk, hogy kezelje kiemelten a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését, hiszen közlekedésbiztonsági szempontból ők alkotják az egyik legveszélyeztetettebb csoportot, azonban a kitűnő fogékonyságuknak köszönhetően már fiatal korban megalapozhatjuk és akár egy életre bebetonozhatjuk a jövő közlekedőinek tudását.”  – fejtette ki Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki programmal kapcsolatban azt is hangsúlyozta, hogy az első félévében rendkívüli érdeklődést tapasztaltak, kiemelten magas volt a részvételi arány, mely nagyon ösztönzőleg hatott.

 

Kiemelt kép forrása: HUMDA

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.