Mobilitás   A rovat támogatója az Audi

Elbukott a Tesla az idei szavazáson: a Ford Mustang Mach-e lett az év elektromos autója

NRGreport | 2022.02.19. 12:32

Az évente összeállított Consumer Reports lista megbízhatóság, a közúti tesztek teljesítménye, a tulajdonosok elégedettsége és a biztonsági szempontok alapján ad összpontszámot a járműveknek. A Mustang nyertes modellje volt az egyetlen a TOP PICKS modellek közül, amely a beépített vezetőfigyelő rendszer hatékonyságáért plusz pontokat kapott: még azt jelzi, ha a sofőr túl sok sokáig néz el az útról.

A kiválasztott járműveknek szériafelszereltségként kellett rendelkezniük ütközésre figyelmeztető rendszerrel (FCW) és automatikus vészfékezéssel (AEB) és gyalogosfelismerővel.

Az idei Top 10 kiválasztottaknak még autópálya-ausebességre optimalizált AEB-t is tartalmazniuk kellett. 

Az általános pontszámhoz két pluszpont járt az olyan aktív vezetőtámogató rendszerért, amely megfelelő vezetőfelügyeleti funkciót is tartalmazott: kamera segítségével figyeli és figyelmezteti a sofőrt, ha az túl sokáig nem nézi az utat.

Több, magas pontszámot kapott jármű, köztük a BMW X5 és a Hyundai Tucson idén nem jutott át a szűrőn, mert nem minden felszereltségi szinten volt beépítve az autópálya-sebességre optimalizált vészfékező funkció.

A további kilenc kategória a kisautó, szubkompakt SUV, kis SUV, középkategóriás szedán, hibrid, kétsoros SUV, középkategóriás háromsoros SUV, kompakt pickup és luxus középkategóriás SUV volt.

A Tesla az elmúlt hetekben több visszahívást is kiadott különböző problémák miatt, ezeket távoli szoftverfrissítésekkel igyekeznek kezelni, beleértve egy hasonló fantomfékezési problémát, amely közel 12 000 Teslát érintett.

fotó: Ford

 

OLVASSA EL KAPCSOLÓDÓ CIKKEINKET IS:

Több százezer terepjárót hív vissza a Ford

Melyiket drágább fenntartani: az elektromos járműveket vagy a belső égésű motorokat?

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.