Vállalatok

Nagy fejlesztésekkel készül az Enel Olaszországban

NRGreport | 2022.02.21. 06:00

Az olasz Enel egy már meglévő erőművét zöld energia központtá alakítaná, mely a vállalat  szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló tervei megvalósításához is hozzájárul majd. 

Európa legnagyobb közműszolgáltatója, az Enel közölte, hogy megállapodást kötött a Comal olasz napenergia-ipari vállalattal arról, hogy a dél-olaszországi Montalto di Castro-ban található erőműve helyén napelem mozgatóalkatrész gyárat létesítsenek – számolt be a Reuters.

A Montalto di Castróban lévő olajtüzelésű kapacitást már leállították, de a gáztüzelésű turbinák még mindig termelnek áramot, ha a hálózatnak szüksége van rá.

Az új eszközök gyártására szolgáló üzemet a leépítés alatt álló telephely 30 000 négyzetméteres területén a Comal fogja megépíteni. Emellett az Enel engedélyt kért egy 20 hektáros területen lévő, 10 megawattos naperőmű építésére, amely korábban mintegy 3,6 GW bruttó kapacitással rendelkezett.

A fennmaradó szabad terület bizonyos részén (hat hektár) energiatároló rendszereket fognak elhelyezni, hozzájárulva ezzel a megújuló energiák felhasználásához és a villamosenergia-rendszer stabilitásához. Az ezzel kapcsolatos engedélyezési eljárások már folyamatban vannak.

A fejlesztés része az Enel azon terveinek, hogy használaton kívüli erőműveket újít fel, és új megújuló energia– és tároló létesítményeket hoz létre. Ezenkívül a vállalat zöldülését is támogatja.

Az Enel vállalta, hogy 2027-ig fokozatosan kivonja széntüzelésű erőműveit, ezenkívül azt is kijelentette, hogy 2030-ig 80%-kal kívánja csökkenteni globális kibocsátását a 2017-es szinthez képest, és 2040-re teljesen zöld energiapotfóliót kíván létrehozni.

 

Kép forrása: pixabay.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.