Vállalatok

Ifj. Chikán Attilát választották ismét a BCSDH elnökévé

NRGreport | 2022.02.24. 07:00

Újabb hároméves ciklusra választott vezetőséget a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) tisztújító közgyűlése. Az elnöki posztot továbbra is Ifj. Chikán Attila, az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. Vezérigazgatója látja el, aki immár már harmadik ciklusát kezdi.

 A 2007-ben alakult, jelenleg a hazai GDP 30%-át termelő, 115 céget tömörítő szervezethez, az elmúlt hat évben 50 új vállalat csatlakozott. Az újra megválasztott elnök egy négytagú elnökséggel karöltve dolgozik, melynek újraválasztott tagjai Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária vezérigazgató-helyettese, Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója, Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary ügyvezető igazgatója és Nagy Gréta, a Dandelion Kft. Ügyvezető igazgatója. A BCSDH ügyvezetését továbbra is Márta Irén látja el.

A Felügyelőbizottság újraválasztott tagjai Pallaghy Orsolya, Dr. Fazekas Orsolya és Kocsány János, a Graphisoft Park SE vezérigazgatója. Az ő megbízatásuk – az elnökség mandátumához hasonlóan – három évre szól.

„Szervezetünk jó úton halad, a tevékenységünk pedig évről évre egyre hatásosabb. –mondta az elmúlt három évről Ifj. Chikán Attila, a BCSDH elnöke

A szervezet a szerkesztőségünknek eljutatott közleményében, az elmúlt évek fő eredményei között említette, azt hogy tavaly 94 tagot számlált a Körforgásos Gazdaság Platform, mely a BCSDH, a Holland Nagykövetség és az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére alakult meg. A platform célja összefogással és tudásmegosztással segíteni a körforgásos átmenetet.

Emellett a 2021 januárjában létrehozott a szektorokon átívelő, szabályozói, tudományos és üzleti szféra fenntarthatóság iránt elkötelezett, kiemelkedő szereplőit tömörítő Net Zero Tanácsadó Testület megalapítását is az elmúlt egyik időszak legfőbb eredményei között említették. Az összefogásnak az elsődleges célja, hogy elősegítse és felgyorsítsa azt a folyamatot, amellyel a magyar gazdaság 2050-re karbonsemlegessé válhat.

Tagvállalatainkat tovább támogatjuk a tudományosan megalapozott, ambiciózus fenntarthatósági céljaik elérésében. Velük együttműködve közös célunk a 2030-ig történő időszak végére – a most indított Time to transform 2030 programunkon keresztül – mérhető eredmények felmutatása.” – tette hozzá szakmai programjáról beszélve az újraválasztott elnök.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.